Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Four Letter Lie - Let Your Body Take Over

07-02-07 11:49:27 / door bramjanssen / band: Four Letter Lie / album: Four Letter Lie - Let Your Body Take Over (2006)

Four Letter Lie - Let Your Body Take Over

Artiest: Four Letter Lie

Album: Let Your Body Take Over

 

“If punk rock has proven anything to the World, it is that determination, hard work and passion will always pay off” is de eerste zin in deze promo-cd.

Echter geeft een vrolijk gekleurde artwork en een titel genaamd “Let Your Body Take Over” me toch een emo-achtig gevoel. En nadat de intro is geweest volgt het harde nummer “Full Tilt Boogie” waar de hardcore invloeden goed te horen zijn.

 

Dit bevestigd dat “Four Letter Lie” nog erg zoekend is naar een eigen geluid en stijl. Dit wordt ook duidelijk na het luisteren van de cd “Let Your Body Take Over” waar veel verschillende stijlen zijn te horen. De afzonderlijke nummers verschillen behoorlijk van elkaar. Zoals het 4e nummer “Feel Like Fame”, een rustig popnummertje dat niet bij de voorgaande harde nummers past.

 

Het geluid van beide zangstemmen klinken afzonderlijk goed, maar passen niet zo goed bij elkaar. Ook zit de muziek goed in elkaar. De harde stukken doen me denken aan Atreyu, de rustige aan From First to Last.

 

Het nummer “Naked Girl Avalanche” klinkt lekker. Veel afwisseling tussen harde en zachte stukken, maar toch een goed geheel. Het is een erg catchy nummer wat snel in je hoofd blijft zitten.

 

De plaat bevat veel rustige nummers. Het nummer “Let Your Body Take Over” komt op het goede moment. Het werkt als het cement van een bakstenen muur. Het zorgt namelijk dat alle losse nummers toch een beetje een samenhang hebben. Het hecht het geheel aan elkaar.

 

Al met al bezit de plaat voor ieder wat wils van een degelijk niveau. Dus als je van afwisseling houdt, is dit een goede plaat voor je.

Maar van mij hadden de rustige nummers niet gehoeven. Misschien dat als de rustige nummers weg waren gelaten: “My Body Took Over”

Score: 60/100

<< Zombeast - Zombeast Moros Eros - I saw the devil last night and now the sun shines bright >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact