Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Zombeast - Zombeast

07-02-07 00:55:35 / door mano-revolver / band: Zombeast / album: Zombeast - Zombeast (2006)

Zombeast - Zombeast

Het eerste album dat ik van het Horror High label recenseerde kwam er niet al te best van af. Dit zegt natuurlijk niks, want andere albums die ik van het label had zoals van Blitzkid en The Death Riders scoren in mijn ogen wel hoger dan de magere voldoende die ik toekende aan de plaat van Michale Graves. Vol vertrouwen bestelde ik dan ook het debuutalbum van het Amerikaanse Zombeast. Onlangs plofte de cd op mijn deurmat en vanaf die plek verdween hij direct in de stereo waar het album nu al menig uur in heeft doorgebracht. Je weet nu waarschijnlijk al genoeg...

Phoenix, Arizona lijkt een broedplaats voor goede horrorpunk bands. Niet alleen het geniale Calabrese komt er vandaan, ook nu mogen we Zombeast verwelkomen binnen de scene. Echter is de sound van Zombeast anders, wellicht een puurdere vorm van horrorpunk. Muzikaal gezien valt Zombeast niet zozeer terug op het werk wat Danzig verrichte met The Misfits, maar eerder wat hij daarna heeft uitgespookt met Samhain en zijn eerste twee, drie solo albums. Daar is natuurlijk niks mis mee, want het is een sound die ook absoluut bij deze muziekstijl hoort.

Zombeast valt hierdoor dan ook meteen op. Veel bands in het horrorpunk genre gaan voor snelheid en de vele 'whoa's!'. Zombeast is langzamer, van een metalriff hier en daar niet vies en meer rock dan menig ander genregenoot, maar daardoor zeker niet minder slecht. Integendeel zelfs. De muziek staat als een huis en zanger Mario zet een stemgeluid neer die meneer Danzig zelf al jaren niet meer kan produceren. Het geheel komt dan ook over als een 'trip down memorylane' van albums als Unholy Passion, November Coming Fire en Danzig I zonder dit negatief te bedoelen. Zombeast overtuigd hierdoor en is een welkome afwisseling op het huidige horrormuziekaanbod.

Als je fan bent van het vroegere werk van Danzig is deze plaat in mijn ogen een absolute must-have. De stugge fan zal het hier waarschijnlijk niet mee eens zijn. Hun raadt ik toch aan om een Cd als deze of andere albums van Calabrese, Blitzkid, Nim Vind, The Crimson Ghosts of Son Of Sam eens goed te beluisteren. Stuk voor stuk goede bands met hoogstaande releases. Er is een nieuwe generatie opgestaan die de oude garde in hoog tempo voorbij raast. Tijd dus om wakker te worden!

Tracklist:
01. Cthulu
02. Witch
03. Life Of Hell
04. That Corpse Won't Die
05. Die Slow
06. Down In Flames
07. Flesh Eaters
08. In Nightmares
09. Black Death
10. Eternity
11. Wolfskin Killer

HORROR HIGH RECORDS

Score: 82/100

<< The 20 Belows - the 20 Belows - Headaches And Moodswings Four Letter Lie - Let Your Body Take Over >>

Reacties

Gepost door: marnix Gepost: 07-02-07 08:33:57
Ik ben zeker wakker... EN ik ben liefhebber van het genre, maar deze band doet het niet zo voor mij... misschien moet ik het meer tijd geven ofzo.
Gepost door: mano-revolver Gepost: 07-02-07 15:35:56
Misschien wel. Heb je de hele cd?

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact