Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Twentyinchburial - Radiovenom

05-02-07 10:05:23 / door zappa / band: Twentyinchburial / album: Twentyinchburial - Radiovenom (2006)

Twentyinchburial - Radiovenom

Sommige cd’s hebben gewoon wat meer tijd nodig dan anderen om volledig tot bloei te komen. De eerste release van het Portugese Twenty Inch Burial op het GSR label is zo’n plaat. Pas na een groot aantal luisterbeurten viel bij mij het kwartje.

Ze spelen een soort van metalcore of moet ik zeggen hardcore met Metal invloeden. Volgens hun bio is het voer voor fans van Trivium, Killswitch Engage en Caliban. En daar kan ik me helemaal in vinden. Vooral de vergelijking met Killswitch Engage is treffend. Hetzelfde heerlijke gitaargeweld.

Het zijn in ieder geval liedjes met  pakkende refreinen waarbij de brute zang afgewisseld wordt met cleane vocalen. Het is met name de zang waaraan ik erg heb moeten wennen maar nu  -20 luisterbeurten verder- heb het idee dat het precies goed klinkt.

Na hun split cd met Resistance is deze plaat een flinke stap in de goede richting. Zeker qua productie. Tue Madsen van de Antfarm studio heeft prima werk geleverd.  Verder doet Jacob Bredahl van Hatespehere op twee tracks mee. Altijd leuk als een bekend iemand meedoet maar deze plaat heeft dat niet echt nodig.

Twenty Inch Burial zorgt er met deze plaat er voor dat we Portugal niet langer alleen met de Fado hoeven te associëren  want ook op het metal/hardcore front spreekt  men nu een aardig woordje mee.

Uitschieters op dit schijfje zijn met name “Amo-Te”, “Bleed Me” en “All Hell Is Breaking Loose”.Maar dat wil niet zeggen dat de rest bagger is! Integendeel het zijn gewoon allemaal lekker pakkende songs waarbij deze drie er met kop en schouder boven uitsteken.  Al met al een prima plaat en een terechte score van 82/100.


Tracklist
01. You Know So Much About Nothing At All
02. My Heart In The Wrong Hands
03. History Repeating
04. Mayhem With No Bullets
05. Browbeat
06. Amo-Te
07. Wrong Moves Great Falls
08. Bleed Me
09. Eclipse
10. I don’t Know If I’m Going To Regret This For The Rest Of My Life
11. Perfect Neverending Story
12. All Hell Is Breaking Loose

 

Score: 82/100

<< Tenement Kids - Doves The Spookshow - Psychosexual Chapter 2 >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact