Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Scatlover - Split Scatlover / Power is poison

23-01-07 20:08:37 / door zappa / band: Scatlover / album: Scatlover - Split Scatlover / Power is poison (2006)

Scatlover - Split Scatlover / Power is poison

Scatlover gaat dit jaar niet alleen met Power Is Poison touren maar ze hebben samen ook een split ep uitgebracht. Op rood vinyl. Sinds Borsato is dat blijkbaar de kleur voor de komende jaren!

Beide bands mogen ieder 4 nummers lang hun kunsten vertonen. Als eerste is Scatlover aan de beurt. De eerste associatie die deze band bij mij oproept is: “jaren 70 hardrock”. Dit komt vooral door de productie. Een onneembare muur van gitaar en bas met daaroverheen een iel klinkende zang wordt er neer gezet. Denk daarbij aan een band als Black Sabbath.

Gelukkig vliegen de fucks al snel om mijn  oren en weet ik dat het hier toch om een punkband gaat.

Helaas kan wat het drietal mij voortovert niet echt bekoren. Ik heb het plaatje een groot aantal luisterbeurten de kans gegeven maar de nummer lijken mij niet echt te raken. Verder dan 65/100 kom ik dan ook niet. De volgende keer misschien toch iets meer punkgeluid!

Dan Power Is Poison. Een prachtige naam voor een hardcoreband. Ik ben dan ook benieuwd naar hun verrichtingen. Hun kant wordt geopend met een zeer gedateerd grapje dat in een betere uitvoering terug te vinden is in Accept’s Fast As A Shark. Gelukkig is de muziek een stuk beter. Lekker uptempo gespeeld voorzien van een heerlijk raggende gitaar. Ik bespeur hier en daar zelfs wat  lichte Black Metal invloeden.Kortom het klink wel wat vreemd maar is toch wel lekker. Een zeer verdiende 78/100.

<< the Heartburns - Fucked up in a bad way Sounds Like Violence - With Blood On My Hands >>

Reacties

Gepost door: billenplas Gepost: 23-01-07 22:32:35
binnekort maar is even kopen!
ben benieuwd!

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact