Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

The Creepshow - Sell Your Soul

16-01-07 11:11:00 / door mano-revolver / band: The Creepshow / album: The Creepshow - Sell Your Soul (2006)

The Creepshow - Sell Your Soul

Schreef ik een review of wat terug nog dat je er niet automatisch vanuit moet gaan dat alle female fronted psychobilly bands als The Horrorpops klinken. Voor deze recensie mag je dat even achterwege laten. The Creepshow's frontvrouw/gitariste Hellcat heeft namelijk hetzelfde gouden keeltje, en de vergelijking is dan ook een stuk sneller gemaakt.

Maar laten we eerlijk zijn, daar is natuurlijk niks mis mee. Qua muziek is The Creepshow wel meer psycho, zijn er minder pop invloeden te vinden en zit het qua sound een beetje tussen de Nekromantix albums Brought Back To Life en Demons Are A Girls Best Friend in. Het muzikaal erg sterk in elkaar, en klinkt bovenal nog eens supervet ook. Tevens word er niet onverdienstelijk gebruik gemaakt van menig orgel, harmonica en nog enkele andere instrumenten, wat de sound toch voller en origineler maakt.

De originaliteitprijs gaat helaas niet op voor de teksten die voornamelijk over demonen, nachtverschijnselen en zombies gaan. Dus vinden we dat erg? Hell no! Het past gewoon binnen de hele sfeer van de muziek, en zijn nog eens supertof ook. De stem van Miss Hellcat is super, en de achtergrondvocalen maken het meer dan af.

Ik ben benieuwd hoe deze band live gaat klinken. Gezien ze in mei naar Europa, en ook Nederland, komen. Als The Creepshow opgepikt gaat worden door een iets groter label hebben The Horrorpops er een serieuze concurrent met ballen bij. De muziek is er in ieder geval al naar!

Tracklist:
01. The Sermon
02. Creatures Of The Night
03. Shake
04. Sell Your Soul
05. Cherry Hill
06. Candy Kiss
07. Grave Diggers
08. Zombies Ate Her Brain
09. The Garden
10. Doghouse
11. Psycho Ball & Chain

STEREO DYNAMITE RECORDINGS

Score: 80/100

<< El Guapo Stuntteam - Accusation Blues Bakers Dozen - Sent Down >>

Reacties

Gepost door: prcbelle Gepost: 17-01-07 11:02:28
Ik heb ze 4 november al in Amsterdam gezien en ze zijn SUPER om live te zien!!! Alleen komen ze in mei waarschijnlijk met een andere zangeres, de zus van Hellcat, omdat Hellcat zelf een Hellkitten krijgt in de lente.
Gepost door: mano-revolver Gepost: 17-01-07 15:21:56
Gepost door prcbelle op 17-01 om 11:02Ik heb ze 4 november al in Amsterdam gezien en ze zijn SUPER om live te zien!!! Alleen komen ze in mei waarschijnlijk met een andere zangeres, de zus van Hellcat, omdat Hellcat zelf een Hellkitten krijgt in de lente.

True, maar denk niet dat haar zus veel slechter zal zijn. Misschien wel beter?
We'll see!
Gepost door: prcbelle Gepost: 17-01-07 18:39:10
Heb haar accoustische ding gehoord op myspace en dat klinkt zeker prima!!! Zal je na de show laten weten wie ik beter vond!!

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact