Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Thee Merry Widows - Revenge Served Cold

15-01-07 00:31:42 / door mano-revolver / band: Thee Merry Widows / album: Thee Merry Widows - Revenge Served Cold (2006)

Thee Merry Widows - Revenge Served Cold

Als je aan female fronted psychobilly denkt zal de eerste band die je te binnen schiet waarschijnlijk The Horrorpops zijn. Niet zo vreemd natuurlijk, want qua bekendheid steken ze met kop en schouder uit boven andere psychobilly bands met een frontvrouw. Dat The Horrorpops je als eerste te binnen schieten betekent natuurlijk niet dat alle vrouwelijke psychobilly bands zo klinken, integendeel! Thee Merry Widows is het bewijs.

Ondanks dat ik de sound van The Horrorpops weldegelijk waardeer, sterker nog, ik vind het super klinken, kan ik me voorstellen dat het voor sommige wat te poppy en misschien zelfs wat te vrolijk klinkt. Degene die dat denken en meer op zoek zijn naar een wat puurdere sound zullen met Thee Merry Widows aan hun trekken komen.

Qua geluid is de band enigszins vergelijkbaar met The Meteors en de vroege sound van Demented Are Go met wat lichte surfinvloeden. De nummers zijn overwegend langzaam waardoor het in sommige gevallen zelfs wat weg heeft van het geluid van The Misfits in hun begin dagen. Klinkt allemaal veel belovend natuurlijk, maar de CD heeft toch menigmaal in mijn speler moeten draaien om echt te overtuigen. De stem is op enkele uitschieters na toch wat aan de lage kant en vooral in het begin is dat even wennen. Maar éénmaal gewend past de stem perfect bij de 'creepy' muziek en dito teksten en voor je het weet moet je de Play knop weer indrukken omdat het krappe 28 minuut durende schijfje alweer voorbij is.

Voor een debuut CD hebben Thee Merry Widows een bijzonder leuk psychobilly plaatje afgeleverd met tien eigen composities en een leuke Demented Are Go cover. Met een strakkere productie en misschien wat meer variatie in de stem gaat het 2e album echt knallen!

Tracklist:
01. Aileen
02. The Curse
03. Cruel Mistress
04. Revenge
05. All Of Them Witches
06. Black Widow MP3
07. Deadly Kiss
08. Girls Assassins
09. Grave Robbers
10. Holy Hack Jack
11. Talk Shit, Spit Blood

CHAMPAGNE AND COCAINE RECORDS

<< Legit - In Defeat El Guapo Stuntteam - Accusation Blues >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact