Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Thee Exit Wounds - Bad Day!

10-01-07 11:27:09 / door mano-revolver / band: Thee Exit Wounds / album: Thee Exit Wounds - Bad Day! (2006)

Thee Exit Wounds - Bad Day!

Er is een tijd geweest dat je me niet kon wegslaan bij de psychobilly bakken in Cd winkels en op stands bij concerten. Ondanks dat die obsessieve periode over is kan ik een goede psychobilly plaat nog steeds op z’n tijd waarderen. En laat nou net het debuutalbum van Thee Exit Wounds tot een goede psychobilly plaat gerekend worden!

Thee Exit Wounds bestaat voor 3/4e uit (ex)leden van Demented Are Go (DAG) en dat is ook erg terug te horen in de muziek die doet denken aan de recente sound van DAG. Natuurlijk niks mis mee want ook met Thee Exit Wounds komt de met punk doordrenkte psychobilly sound goed tot zijn recht. De punk invloeden zijn niet alleen muzikaal maar ook vocaal. De Amerikaanse zanger Johnny X klinkt namelijk als een exacte kopie van mede Amerikaan Jello Biafra. Raar? Nee, totaal niet. Ik vond Jello ook altijd wel een coole stem hebben voor dit soort muziek, en het Dead Kennedy’s nummer Police Truck was daar een goed voorbeeld van. Niet zo vreemd dus dat Thee Exit Wounds dit nummer hebben gecovered voor deze plaat en hiermee niet alleen bovenstaand punt bewijzen, maar ook genoeg zelfkennis hebben. Vette cover ook.

Maar natuurlijk klinkt niet alleen de cover vet, ook eigen werk is van goede kwaliteit. En ondanks de diverse invloeden van andere muziekstromingen klinkt dit album gewoon 100% psychobilly en is dit een must geworden voor de fans van de latere DAG sound. Ook punks zullen hun vingers niet kunnen branden aan dit schijfje!

Tracklist:
01. Evil
02. Headshot
03. Hellrod
04. Creepfreak
05. Scarred
06. Preacher Of The Black Lagoon
07. Police Truck MP3
08. 2 Wheeled Sinner
09. Bad Day MP3
10. Striptease
11. Pimp
12. Down In Deadwood
13. If I Was Satan
14. I'm In Pittsburgh

WOLVERINE RECORDS

Score: 80/100

<< Bloodlined Calligraphy - Ypsilanti Tiny Y Son - Embracing Uncertainty >>

Reacties

Gepost door: jelleonparole Gepost: 10-01-07 23:42:06
Ooit nog eens gezien in Engeland geloof ik. Vond het toen niet zo bijster boeiend als ik me goed herinner. Maar goed, ik ben dan ook niet zo'n psychobilly fan.

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact