Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Blockheads - Shapes Of Misery

06-01-07 20:31:53 / door mano-revolver / band: Blockheads / album: Blockheads - Shapes Of Misery (2006)

Blockheads - Shapes Of Misery

Een goede pot metal gaat er op z'n tijd wel in. Ik let dan niet echt op bepaalde genres, maar weet natuurlijk wel wat ik in huis haal. Wat betreft grindcore heb / had ik eigenlijk vrij weinig tot niets, misschien Driller Killer en Wolfpack, maar ik weet ook niet eens of dat wel tot dit genre behoord. Je mag dus wel stellen dat ik een nitwit ben op het gebied van grindcore bands. Laat er nou net een release uit dit genre op mijn deurmat ploffen.

Blockheads komen uit Frankrijk en ondanks dat ze al zo'n tien jaar bestaan heb ik er, logischer wijs, nog nooit van gehoord. En als je mij deze schijf tien jaar geleden had gegeven had ik het waarschijnlijk ook nooit meer willen horen. Nu is dat wel anders. Laat ik voorop stellen dat ik deze CD niet in goud wil gieten omdat het zo'n geniale plaat is. Maar de twintig nummers die er in een krappe 27 minuten doorheen geblazen worden knallen wel. Het kortste nummer duurt 28 seconden, en het langste 2 minuut 6, en ondanks dat de nummers dus vrij kort zijn. Zit er in zowel de nummers zelf, als over de gehele CD gezien genoeg variatie. Van lekkere lompe moshparts voor de hardcore kids tot lekkere metalriffs voor het langharige tuig onder ons. Op het eerste oor klinkt het allemaal erg extreem en misschien wat rommelig voor een niet-kenner, maar als je van metal/hardcore en uiteraard grindcore houdt, weet je dit denk ik toch wel na enkele luisterbeurten te waarderen.

Ondanks dat ik het zeker wel een toffe CD vind hebben Blockheads mij nog niet kunnen bekeren tot een grindcore fanatic, maar deze plaat zal zeker nog vaker een rondje draaien in mijn CD-speler. Voer voor de fans van Napalm Death, Driller Killer, Terrorizer en Drop Dead.

Tracklist:
01. Bow Down
02. Borders
03. Misery
04. Silent
05. Going East
06. Fuck Off And Die
07. Greed
08. Back To Dogma
09. Swallow Back
10. Social Fracture
11. Parasite
12. I've Been
13. Despair
14. Big Stick
15. Stones Of Gore
16. Burning Wife
17. Loser
18. Hopeless
19. No Better
20. Business Intelligence

OVERCOME RECORDS

Score: 75/100

<< 50/50 - When the shit hits this van BALZAC - ZODIACxBALZAC >>

Reacties

Gepost door: zappa Gepost: 10-01-07 08:46:40
Als je meer Grindcore wilt hebben koop dan het laatste (overzichtsalbum) van Nasum ...dat knalt pas echt

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact