Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Your Band Sucks! # 1

15-12-06 23:11:08 / door mano-revolver

Your Band Sucks! # 1

Mijn eerste column op punx.nl, sterker nog, één van de eerste columns die ooit schrijf. Ik heb ooit wel eens wat artikelen voor mijn eigen website geschreven, maar echt hoogstaand waren die niet, noch ik betwijfel of dat met mijn column op punx.nl wel het geval zal gaan zijn. Waarom begin ik er dan aan? Om eerlijk te zijn, geen idee. Ik stel me al enigszins kwetsbaar op omdat ik recensies en interviews op deze website publiceer, maar met een column ben je natuurlijk een schot voor open doel wat kritiek betreft, maar goed, misschien komt dat wel omdat het me allemaal geen fuck interesseert, punkrock!

Laat ik van te voren even melden dat er geen rode draad door toekomstige columns zal lopen, dat is als ik nu natuurlijk niet aan het kruis genageld wordt, ze zullen wel één ding in gemeenschap hebben, en dat is dat het natuurlijk over punkrock gaat, en niet wat voor kleur trui ik vandaag aan had (zwart, want God wat was het koud vandaag in Duitsland), anders was ik wel een eigen weblog begonnen, en ik ga het noemen 'Your Band Sucks'. Absoluut niet orgineel, maar goed, dat boeit me niet. Het stond ooit in een grijs, grijs, verleden op de achterkant van een t-shirt van een band genaamd Das Klown, en ik vond het eigenlijk wel grappig, mede omdat ik Das Klown ook kut vond, maar die ironie terzijde.

Ik ben eens over die term 'Your Band Sucks' na gaan denken. Wanneer is een band nou echt slecht? Natuurlijk als het gewoon echt niet om aan te horen is, maar mijns inziens ook wanneer een band er voortijdig mee kapt, omdat men geen zin meer heeft. Start dan geen band. Ik ga er gewoon even een persoonlijk voorbeeld bij pakken, want ik heb me hier zelf ook behoorlijk schuldig aangemaakt. Eén, mijn eigen band was ook niet om aan te horen en twee, we zijn er ook te vroeg mee gestopt, kortom: my band sucks. Luiheid is wat beginnende bands van vandaag de dag omdoet. Geen zin hebben om te oefenen, of een te afwachtende houding hebben met betrekking tot optredens, ze komen namelijk niet vanzelf aanwaaien! Sommige bands hebben dat geluk, maar jou band niet. Een combinatie van deze twee elementen is dodelijk voor een band, en als je je nou al kan bedenken dat dat je persoonlijke aard is, leg dan je instrument of je microphone maar neer, het heeft toch geen zin om verder te gaan, you're never gonna make it.

Waarom gaan mensen dan toch een band beginnen? De reden die ik vaak hoor is omdat het leuk is. Ja, niets is tenslotte leuker dan constante frustratie tijdens het oefenen en een grimmige sfeer in je oefenhok omdat geen één van de bandleden het met elkaar eens kan worden, toch? Ik kan namelijk wel iets leuker verzinnen, bijvoorbeeld een potje bowlen, of een weekendje Center Parcs, in plaats van drie uur in die klote trein te zitten en dan voor drie uur oefenruimte te betalen, waarvan je maar 90 minuten benuttig, omdat je met die andere 90 minuten te druk bent met je rommel op te zetten of om hashies te roken, terwijl je thuis ook genoeg rommel en hash heb. Money well spent... of niet?

Ach, gelukkig was het met me eigen bandje niet zo erg, en gelukkig gaat het met heel veel andere bands in Nederland ook goed aan het aantal jaren te tellen dat ze al meedraaien. Maar mocht je je eigen band in het bovenstaande stukje herkennen, kap er dan maar mee, your band sucks.


Reacties

Gepost door: ifor Gepost: 16-12-06 10:33:12
THE GOO ANARCHY CREW! :P

verders grappige column
Gepost door: effehoor Gepost: 16-12-06 10:40:04
Helemaal waar! Cool dit!

Gepost door: flummox Gepost: 16-12-06 14:04:26
Ghehe dat vroegtijdig stoppen ben ik het niet mee eens (ik ben nog maar een keer met een band gestopt... om persoonlijke redenen).... maar... Ik denk dat je in de eerste plaats in een band zit om lol te hebben... ik ga 2 keer per week een paar biertjes drinken met wat vrienden en we maken er kabaal bij.... Om dat we er veel plezier aan hebben zijn we gemotiveerd om ons best te doen om optreden te krijgen (met pieken en dalen uiteraard).

Als je geen lol hebt in het spelen in een band dan is het logisch om er niet mee door te gaan. Een band die geen lol heeft in spelen zal nooit een goede band worden...

Dus stop alsjebelieft met je bans als je geen lol hebt in spelen en geef de mensen die dat wel hebben een kans!

Gepost door: tom Gepost: 16-12-06 16:32:50
Het is zonde om vroegtijdig te stoppen en toch adviseer je bands dat te doen? Ik snap wel wat je bedoelt, maar dit klinkt raar.

Verder mag je nog wel eens kritisch kijken naar spelling en grammatica, maar aangezien de gemiddelde bezoeker hier een retard is, is het ook weer niet zo'n probleem.

Deze column doet me verder niet zo veel, maar wie weet schrijf je over een tijdje erg leuke stukken. Als blijkt dat je dat niet kan, kan je maar beter gaan bowlen of naar Center Parcs. (o;
Gepost door: mano-revolver Gepost: 16-12-06 16:54:07
Gepost door tom op 16-12 om 16:32Als blijkt dat je dat niet kan, kan je maar beter gaan bowlen of naar Center Parcs. (o;


Doe ik toch wel! ;-)
Sorry, zal 'em volgende keer door de spellingscontrole halen.
Gepost door: myrte Gepost: 17-12-06 12:06:38
spellingscontrole checkt niet op grammatica ;-)
Gepost door: mano-revolver Gepost: 17-12-06 12:22:22
De D'tjes en T'tjes heb ik nooit gesnapt! :-(
Gepost door: marnix Gepost: 20-12-06 09:51:50
Inhoud en schrijfstijl zijn overigens 100x belangrijker dan janken over d'tjes en t'tjes als het gaat om een lekker weg te lezen stuk... Er staan ook op deze site horken van interviews die grammaticaal helemaal perfect zijn.
Gepost door: mano-revolver Gepost: 20-12-06 11:01:18
Vind je het lekker weg lezen dan? Just be honest, I can take it B-).
Gepost door: marnix Gepost: 20-12-06 11:41:35
Hehe... Ik verwacht dat die gouden griffel volgende week bij je in de bus ligt, vent!
Nwehh, prima stukkie. Beetje kort door de bocht hier en daar, maar dat was volgens mij de bedoeling ook
Gepost door: mano-revolver Gepost: 20-12-06 12:20:27
Ik ben nogal kort door de bocht soms :-D.
Gepost door: marnix Gepost: 20-12-06 14:01:26
2x gedaan. 2x auto op den kop gekregen...
Gepost door: buzzsaw Gepost: 21-12-06 23:13:33
Leuk staaltje schrijfwerk...
Gepost door: timsnot Gepost: 22-12-06 20:56:36
Als ik moet kiezen tussen een weekendje centerparcs of repeteren met de band weet ik het wel.

Verder wat meer ontopic: ik vind het een beetje kort, waardoor het een beetje spanningsopbouw mist en daardoor komt de clue ook niet over zoals ie waarschijnlijk bedoeld is.. desondanks ben ik benieuwd naar de volgende
Gepost door: mano-revolver Gepost: 23-12-06 12:45:45
Er komt geen volgende, jullie zijn te aardig... I quit! haha.

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact