Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

The Young Ones - Out With The Bois

15-12-06 14:45:30 / door mano-revolver / band: The Young Ones / album: The Young Ones - Out With The Bois (2006)

The Young Ones - Out With The Bois

Het lijkt een beetje of de Nederlandse Oi! / Skinhead scene weer in een kleine dip zit. Nieuwe albums komen uit, maar steken amper boven de middenmoot uit, zonde, want het ging voor een lange tijd zo goed in ons kikkerlandje. Zullen The Young Ones de redding zijn zo op de valreep van 2006?

Als je je niet laat misleiden door de cliché titel van het album en de dito songtitels kan ik hier volmondig ja op antwoorden. Ondanks dat The Young Ones traditionele Oi! maken die het best te vergelijken is met Engelse helden zoals Cockney Rejects, Cock Sparrer en The 4 Skins, klinkt deze band uit Maastricht behoorlijk fris. Vernieuwend is het niet, maar wel een openbaring dat er nog muziek als deze uit Nederland kan komen.

Het album telt 12 nummers, en elk nummer heeft eigenlijk die factor die Oi! muziek zo leuk maakt. Up tempo muziek, een lekkere melodie, pakkende refreinen die je na 1 luisterbeurt al kan meezingen en de toffe stem van zanger Marlon die niet geforceerd probeert te brullen maar gewoon zingt met veel afwisseling in zijn stem.

Ik heb nog steeds een voorliefde voor Oi! muziek, maar met veel van de hedendaagse releases vraag ik me soms af waarom. Gelukkig zijn er ook nog releases als deze. Absoluut een must-have voor fans van eerder genoemde bands!

Tracklist:
01. OMFTB
02. Football Violence
03. Memories In My Heart
04. Tony The Top Geezer
05. Live For The Weekend
06. Stranger
07. MILF
08. Against Society
09. Sjefke
10. M-Town
11. A Love Story
12. Bloody Copper

KB RECORDS

Score: 84/100

<< Merry - Peep Show (+44) - When Your Heart Stops Beating >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact