Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Bite The Bullet - The Return Of The Un Rich & Ugly

09-12-06 20:47:15 / door mano-revolver / band: Bite The Bullet / album: Bite The Bullet - The Return Of The Un Rich & Ugly (2006)

Bite The Bullet - The Return Of The Un Rich & Ugly

Zoals je net misschien in onderstaande review heb kunnen lezen van de Styrian Bootboys verschillen de releases van Bad Dog Records nogal in kwaliteit, sommige albums zijn briljant terwijl ik andere cd's nog niet eens cadeau zou willen doen aan mijn ergste vijanden. Laat het toeval nou zijn dat het Duitse Bite The Bullet ook op Bad Dog is uitgekomen, en waar ik minder gecharmeerd was van de Styrian Bootboys, is dit The Return Of The Un Rich & Ugly wel een aardig album om aan te horen.

Dat is namelijk, na een demo cd en een split 7" met The Hillside Stranglers, de titel van het debuutalbum van het uit Berlijn afkomstige Bite The Bullet. Onervaren zijn deze 3 mannen en dame echter niet, en hebben al in een aantal bands als Scattergun, Knattertones, Ragbags en Ostsioux gespeeld, mochten die bands je per ongeluk wat zeggen.

Dat ik in de eerste paragraaf zeg dat dit een aardig album is om aan te horen, hoor je mij niet zeggen dat we hier met een geniale release te maken hebben, maar prettig in het gehoor ligt het in ieder geval wel. Punkrock van de oude stempel, die me bij vlagen doet denken aan het oude werk van Screeching Weasel, of als we het wat dichter bij huis gaan zoeken aan The Shaggable Sluts, niks mis mee dus. Dat ook bij deze Duitse band de teksten in het Engels zijn vergeef ik ze, gezien de zanger een Engelsman is en je een lekkere track als Where Are You? schrijf die maar op repeat blijft staan.

Bite The Bullet heeft geen diamand afgeleverd, maar heeft me toch op een positieve manier verrast. Hopelijk kunnen ze dit met een volgende release ook doen, want dan zal ik de lat wel hoger leggen. Ik ben benieuwd.

Tracklist:
01. Sick Of Society
02. Don't Wanna
03. Where Are You?
04. Zol (Brad)
05. No 9 To 5
06. Shut Up!
07. In The Garden
08. Taxi Driver
09. Alarm
10. Just Scream
11. Mad World
12. Pyromaniax
13. Where's Captain Kirk

BAD DOG RECORDS

Score: 70/100

<< Styrian Bootboys - Violence & Profit MxPx - Let's Rock >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact