Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Dims Rebellion - Nueva Estocolmo

02-12-06 14:08:09 / door mano-revolver / band: Dims Rebellion / album: Dims Rebellion - Nueva Estocolmo (2004)

Dims Rebellion - Nueva Estocolmo

Ik wil dit album toch even met jullie bespreken, dit is namelijk één van de betere cd's van het jaar... 2004. Que? 2004? Hoor ik je al denken. Normaal zou ik ook geen reviews doen van albums die niet recent zijn uitgekomen, maar elke keer als ik dit album luister doet het pijn in mijn hart dat deze cd niet tot nauwelijks onder de aandacht is gebracht in Nederland. Telkens als ik het weer luister... Ik begrijp het niet. Dit album was tot vandaag niet eens terug te vinden in de albumlijst hier op punx.nl!

Voordat deze schijf uitkwam had de band al een 7" EP en een split cd met The Dont Care's uitgebracht, en ik moet toegeven, die releases waren duidelijk een stuk minder, maar wel nodig om zich te evolueren naar de frisse sound die op Nueva Estocolmo klinkt.

Maar hoezo frisse sound? Is Dims Rebellion niet gewoon een combinatie van streetpunk en bands als Social D. en The Bones? Ja, daar valt niets tegen in te brengen, maar het gebruik van een saxofoon en vooral het orgel wat nadrukkelijk in bijna elke song aanwezig is plus de emotionele en persoonlijke teksten maken het geheel helemaal af, en zouden fans van het genre moeten laten watertanden. Klein voorbeeld: Sex, Love & Rock 'n' Roll van Social D. kwam eerder uit dan Nueva Estocolmo, maar Dims Rebellion deed het album van de culthelden verbleken. De track Nothing Really Matters is het absolute hoogtepunt van dit album.

Ik hoop dat er snel een nieuw album uitkomt, tot die tijd komt deze release nog bijna dagelijks voorbij in huize Revolver. En een kleine tip; dit album is voor 10 euro verkrijgbaar bij de webshop van Rebellion Records.

Tracklist:
01. Damn You World
02. Can´t You See?
03. STHLM R.I.P
04. Dear Emptiness
05. You & I
06. Nothing Really Matters
07. Throw It All Away
08. The Light
09. Dying Here In Shame
10. Fade Away MP3
11. Another Night

KJELL HELL RECORDS

Score: 95/100

<< BALZAC - Beware On Halloween (ZODIAC) BALZAC - The Deranged Mad Zombies (SIDE PROJECT) >>

Reacties

Gepost door: bruiser Gepost: 03-12-06 14:06:02
Kan geen kwaad om een oude plaat nog eens onder de aandacht te brengen. Wel is DR in februari 2005 band van de week geweest hier op PUNX dus er is wel wat aandacht geweest. Ga de plaat zeker checken maar of DR zowel Social Distortion als
The Bones zal overtreffen vraag ik me toch echt af. Wie overigens houd van streetpunk met blazers en piano/ orgel moet dan zeker eens naar The KIngs Of Nuthin' gaan luisteren....
Gepost door: mano-revolver Gepost: 03-12-06 14:21:50
Het band v/d week gedeelte werd ook hoofdzakelijk door mij gedaan ;-).
Staat dat nog steeds op de site dan?
Gepost door: bruiser Gepost: 03-12-06 19:48:59
Nee, kwam het tegen bij het surfen naar meer info over DR. Band van de week is al een poos niet meer op de site volgens mij.
Maar ga vooral door met kwalitiet bands onder de aandacht brengen zou ik zeggen....


Gepost door: dothedog Gepost: 05-12-06 15:00:30
Zeker erg goeie plaat, stem bevalt me erg goed.

© copyright 2002 - 2020 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact