Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Effe Voorstellen: Tenement Kids

26-11-06 14:33:45 / door zappa / band: Tenement Kids / concert: 01-12-06 - Tenement Kids Release Show+ Rise And Fall - Stage, The - Arnhem

De Tenement Kids houden as vrijdag (1 december in The Stage) hun release party. Een goed moment om ze nader voor te stellen.

Stel jezelf eens voor op jouw manier:
Ik ben Gijs Wilbrink, zanger en gitarist van Tenement Kids. Ik houd van pizza, back to the future, dinosaur jr., jerry seinfeld, rob zombie en iggy pop.

Hoe beschrijf jij je eigen muzikale kunsten?
Ik denk niet dat die echt aan de orde zijn in een interview met een punkband… Maar mijn muzikale stijl is vooral rauw en gepassioneerd. Zowel als gitarist/zanger als drummer.

Wat is je hoogtepunt tot nu toe met de band?
We hebben vorige maand onze debuut EP ‘Doves’ opgenomen en die is helemaal te gek geworden. Alles wat we er in hebben willen stoppen is er precies zo uitgekomen als we gehoopt hadden en we zijn er zeer tevreden over. Ik denk dat dit, en de shows die we ter promotie van deze plaat gaan doen, toch wel als een klein hoogtepunt beschouwd kan worden.

Speel jij liever voor groot publiek of in een kleinere zaal?
Het heeft allebei zo zijn charme. In een kleine zaal heb je de perfectie interactie met je publiek en als de ‘vibe’ er is kunnen dat de coolste shows ooit zijn. In een grote zaal heb je echter vaak een beter geluid, een relaxter podium en heb je dus een grotere kans om je muziek zo goed mogelijk over te brengen.

Wat is je grootste blunder "on stage"?
Mijn allereerste optreden, toen ik 13 was. Ik zat in een bandje met Freek (gitarist Tenement Kids) en hij had zich verslapen. Om 4 uur ’s middags nota bene! Toen moest ik, naast alle gitaarpartijen voor mijn eigen rekening nemen, ook nog eens 2 nummers gaan zingen waar ik de tekst niet van kende. Een ramp. Maar ja, ik ben al lang blij dat er daarna eigenlijk weinig bijzonders meer is voorgevallen.

Hoe is jouw leven zonder muziek?
Dan zou ik alleen nog maar van pizza, back to the future en jerry seinfeld houden (zie vraag 1). Valt wel mee dus.

Ben je wel eens zo lam geweest dat je niet meer in staat was om op te treden?
(En zo ja, hoe heb je dat opgelost?)

Ik ben al jarenlang Straight Edge… Next question!

Welk bandlid komt volgens jou het beste tot zijn recht op jullie laatste album?
Bertje. Heeft als drummer een gitaarsolo neergelegd in het eerste nummer waar zelfs Slash nog van zou kwijlen.

Aan welk bandlid heb jij je het meest geergerd tijdens het maken van jullie laatste album, en waarom?
Bertje, slechtste grappen ooit. Nee ik denk eigenlijk aan mezelf, mijn stem kapte er halverwege mee, dus we moesten de zangpartijen een week later afmaken. Erg frustrerend!

Wat wil jij kwijt aan alle (beginnende) onbekende bandjes?
Get your shit together. Zoveel bands willen een bepaalde richting opgaan maar weten niet waar ze moeten beginnen. Luister goed naar “je voorbeelden”, zorg voor goede apparatuur, neem de tijd voor goede songs en teksten en vooral: veel oefenen! Een band komt alleen van de grond als je er bloedserieus over bent.


Reacties

Gepost door: vickyleandros Gepost: 26-11-06 19:30:23
Rob zombie, ruig.
Gepost door: mrclean Gepost: 26-11-06 20:15:04
Leuk stukje. Coole band ook, erg benieuwd naar hun EP!
Gepost door: tom Gepost: 27-11-06 13:40:43
Mooi dat Freek er van langs krijgt, de luie zak!

Zin in vrijdag.

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact