Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Converge - No Heroes

23-11-06 19:25:04 / door nielsdebruijn / band: Converge / album: Converge - No Heroes (2006)

Converge - No Heroes

Het is hard en is onmogelijk voor mij om er een duidelijk genre bij te vermelden. Converge is terug met de nieuwe cd No Heroes met hun knetterharde, technische herrie die me dan weer aan metal, dan weer aan grindcore of dan weer aan hardcore doet denken.
Hoewel dat laatste op deze cd steeds minder terug te horen.

Het is duidelijk Converge (alleen de ijselijke schreeuwen van zanger Jacob Bannon zorgen daar all voor) maar het is weer een hele stap vooruit sinds Jane Doe ('01) en You Fail Me ('04).

De cd begint met een explosie van geluid waarin tijdens de eerste luisterbeurt de argeloze (wie zet Converge dan ook achteloos op?) compleet wordt weggeblazen. Niet te gelozen hoe verpletterend deze band nog steeds is terwijl de technische trucs je om de oren vliegen. Tot nummer 5 klinkt het best vertrouwd, je zou Converge van gemakzucht kunnen beschuldigen. De korte nummertjes (hoogstens 1.44 durend) vliegen er in rap tempo lekker doorheen.

Maar daarna gaat het dak eraf en hernieuwd Converge zichzelf compleet. Met nummers als No Heroes en Plagues (die ook wat langer duren) wordt het album een stuk veelzijdiger en minder inwisselbaar met de vorige albums. Beide zeer sterke nummers!

Pas met Grim Heart/Black Rose viel mijn mond echt open.
Hier doet namelijk zanger Jonah Jenkins (Only Living Witness) mee en zorgt ervoor met zijn cleane(!) stem dat dit 9(!) minuten durende nummer een absoluut hoogtepunt van deze band wordt. Zijn rauwe stem past uitstekend bij de technische hoogstandjes die er uitgehaald worden.

Daarna gaat het weer een stuk sneller, dan wordt je weer om de oren geslagen met 6 schreeuwnummers die weer heerlijk in het gehoor klinken en die iets meer variatie bieden dan normaal gesproken.

Met deze cd heeft Converge niet alleen het genre op zijn kop gezet, zichzelf vernieuwt maar ook het beste werk van ze tot nu toe afgeleverd. Petje af.

Score: 86/100

<< Civil war - Split with Braindead Spam - Fight 'Em Back >>

Reacties

Gepost door: wegottaknow Gepost: 25-11-06 16:18:44
Jonah Jenkins. Held.
Gepost door: duckyboy Gepost: 26-11-06 22:14:11
is wel bon cd'ken

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact