Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Skulls And Flames - Enterrar Y Callar

19-11-06 12:34:14 / door zappa / band: Skulls And Flames / album: Skulls And Flames - Enterrar Y Callar (2006)

Skulls And Flames - Enterrar Y Callar

Het is een bijzonder mooie 10" geworden de afscheidsplaat van Skulls And Flames. Na 6 jaar gooit SAF het bijltje erbij neer. Hun laatste product,  dat alleen beschikbaar op vinyl is, is gestoken in een luxe uitgevoerde uitklaphoes. Verdeeld over de twee zijden (resp RIP en Shred geheten) vinden we 15 thrash punks nummers. Met de snelheid van een ICE laten de 4 boys nog een keer horen wat we in het clubcircuit node zullen gaan missen. Politiek getinte thrash punk.

Op de plaat vinden we voor de laatste keer thema's als asielbeleid (in het tweeluik mijnkamp.nl), politiegeweld (Shoot to kill) en vrijheid van meningsuiting (Zum kotsen). Ze doen dat op een serieuze wijze maar wel met een goed gevoel voor humor.

En dan de muziek. Ze beschreven hun muziek zelf het beste in het nummer Trash Attack en ik ben het daar helemaal mee eens: 'Drums blast full speed, thrashing & diving dudes indeed! Bass cranked up high, sing a song and fist up high! thrash attack!'

Hun thrash punk walst over je heen als in een tsunami in Azie. In goed een kwartier is het feest echter voorbij. En behoort de band tot de categorie 'Mooie dingen die voorbij gaan'. En wat ons rest is een prachtig laatste plaat. Een waardig afscheid.

Score: 88/100

<< Turbo AC's - Live to win Civil war - Split with Braindead >>

Reacties

Gepost door: dystopia Gepost: 21-11-06 20:45:07
Het vervolg op SAF (drummer en bassist) is alreeds bezig nummers te schrijven. Verwacht weer een no-comprimise-thrash-assault van 'Waking the Dead'. Vanaf januari klaar om het podium van Ahoy te beklimmen....... Gr,

ED
Gepost door: dystopia Gepost: 21-11-06 20:45:33
http://www.myspace.com/skullsandflames

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact