Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

UNREAL - Onkruid vergaat nooit

18-11-06 18:47:27 / door davidpoison / band: UNREAL / album: UNREAL - Onkruid vergaat nooit

UNREAL - Onkruid vergaat nooit

Deze review moet gewoon in het Nederlands...ik kan er niet meer onderuit haha...

Unreal uit Aalst, België heeft alles om punkrock naar een groter publiek te brengen in de lage landen. Natuurlijk is het spook dat 'De Heideroosjes' heet nooit ver weg, maar toch tappen deze mannen uit een iets ander vaatje. Er zijn namelijk heel wat punk'n roll en streetpunk sporen in de sound geslopen. Bands als Dropkick murphy's, Flogging Molly en Bouncing Souls zijn duidelijk grote invloeden gebleken.

Allereerst een dikke proficiat voor het wel heel verzorgde artwork! Ziet er echt supercool uit jongens! Ik kan moeilijk ontkennen dat ik het heel erg moeilijk heb met Nederlandse teksten, maar Unreal vormt op een bepaalde manier een positieve uitzondering. Zoals m'n vrouwtje het net opmerkte, je moet het maar doen zo'n grappige tekst als 'tientonner - meisje' uit je pen sleuren. 'De ware helden' klaagt dan weer de hedendaagse punk-fashion aan. Groot gelijk verdomme! Tuurlijk blazen The Ramones en The Clash nog alles weg...

''t geluk' is dan weer een folky song waar accordeon en mandoline de klassieke bezetting komen versterken. En mochten jullie het nog niet weten...de band kwam via de Belgische nationale radiozender 'studio Brussel' als winnaar uit een kamp waarin je als band een 'Heideroosjes' song kon coveren, insturen en meedingen naar een plaats in het voorprogramma van het 15-jarig jubilieum van deze band in de AB te Brussel. Unreal won met glans en hun versie van 'Boorelul' toverden ze om tot het meer Vlaams klinkende 'Boerelul'. Deze song werd als extra aan deze mini-cd toegevoegd.

Unreal moet het gewoon gaan maken op de Belgische en Nederlandse podia! Ik kan alleen maar oproepen om deze band hard te gaan steunen, want er zijn maar weinig acts die het aandurven om in zo'n genre met zo'n origineel en superverzorgd product op de markt te komen!

 

Score: 85/100

<< Deadline - Take a good look Turbo AC's - Live to win >>

Reacties

Gepost door: effehoor Gepost: 19-11-06 02:39:43
is dat niet " het vrouwtje" van gerrit_panodrama?
Gepost door: gerrit Gepost: 19-11-06 10:26:11
10 punten voor bootsman
Gepost door: mano-revolver Gepost: 21-11-06 15:28:38
Je hebt al een boksbeugel gevonden zie ik ;-) lol.
Gepost door: stefy Gepost: 22-11-06 12:32:39
Wat een positieve review, zullen dries & co graag horen :)

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact