Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Had ik maar een harnas

05-10-06 16:52:03 / door nielsdebruijn / band: Heaven shall burn / concert: 04-10-06 - Hell On Earth Tour 2006 - Effenaar - Eindhoven

Had ik maar een harnas

Want dat kan best fijn tijdens sommige concerten als het publiek helemaal wild wordt. En zo’n concert vond gisteren plaats, de Hell on Earth Tour 2006 in de kleine zaal van de Effenaar.

De Hell on Earth Tour is een leuke package als je van metalcore houdt. Vorig jaar nog één show in de Baroeg (met oa. Agents of Man, Heaven Shall Burn en As I Lay Dying), dit jaar twee shows (ook in het Patronaat met iets andere bands) die lekker geprijsd zijn.
Het was in elk geval lekker druk toen captainmorebeer en ik aankwamen om eens lekker los te gaan.

Door een ongelukkig incident kwamen we later binnen dan gepland en misten zo de eerste bands. Had Full Blown Chaos helaas al afgezegd misten we compleet A Perfect Murder en Purified In Blood. Misschien kan iemand die er wel was iets leuks over zeggen in de reacties.
Van Cataract pikten we nog net de laatste twee nummers mee en dat klonk niet onaardig, wel wat standaard.

Eerste band die we volledig zagen was Maroon. Na een vette show op Groezrock vorig jaar zag ik ze nu voor het eerst in een zaal. Hoewel het eerste nummer duidelijk nog even opstarten was voor de band en de geluidsman ging het bij Endorsed by Hate helemaal los. Toen was dat harnas wel handig geweest want de flying kicks en flailing arms vlogen me om de oren. Het hoort er misschien wel bij maar prettig om erbij in de buurt te staan vind ik het nog steeds niet.

De show van Maroon was hard en snel, precies zoals ik mijn metalcore wil. Alleen ging het na een tijdje een beetje vervelen (of kwam dat door de sexy zanger die zijn stomme dansjes maar bleef doen en het publiek de kans vaak schoon zag zijn geschoren oksels te tonen). Het is zeker geen slechte band en de nummers zijn lekker beukend alleen het begint al snel een beetje op elkaar te lijken. De show was in elk geval lekker actief en tof om te zien/horen.

Na een zeer snelle ombouwtijd (creds voor de crew) was het de beurt aan God Forbid. De meest Metal spelende band van deze avond met de zwarte beer van een zanger en de broer van Danko Jones op gitaar. Hun nieuwste cd IV:Constitution of Treason is al geruime tijd uit maar nog steeds erg vet. Het enige wat ik niet tof vind aan deze band zijn de slappe cleane meezing stukjes van beide gitaristen. Juist omdat de zang van Negrodamus (leuke nickname trouwens) zo ongelofelijk goed bij deze band past. Het zware diepe keelgeluid past precies bij de zware Metal die men maakt.
Ook een vette show, in elk geval een stuk beter toen ik ze zag samen met Chimaira en Killswitch Engage in Tivoli twee jaar geleden.

Toen was het alweer bijna tijd voor de headliner Heaven Shall Burn. Eerst nog even lans bij de stand van codex4.org om de cd’tjes te checken en Nederlandse vips spotten (oa. Auke Visser van Blind Sight en Steven Saunders van Gamekinsg).

Vorig jaar speelden HSB ook al op deze tour én de support van Hatebreed in de Melkweg in 2004 en tussendoor ook nog wat andere shows in Nederland. Ze stellen de fans in elk geval niet te lang teleur.
Net een nieuw (oorverdovend hard maar weinig verrassend) album uitgebracht: Deaf to Our Prayers maar gelukkig werd er ook nog veel ouder werk gespeeld, om het publiek wat bekends te geven om lekker op los te gaan.

Verrassend was dat ze openden met The Only Truth van Antigone en geen nieuw nummer. Al vanaf het begin was het feest. De grootste pit van de avond, meebrullend publiek, wat ook al eerder gebeurde hoor, en veel bier over iedereen heen.
Publiekslieveling The Weapon They Fear werd compleet met intro gespeeld en ook Behind A Wall of Silence kwam voorbij.

Precies op tijd om de trein halen was het geweld weer voorbij en verlieten we de Effenaar met een goed gevoel. Ik heb wel weer even genoeg metalcore gehoord want na een tijdje begint het allemaal op elkaar te lijken, zelfs een topper als HSB, maar geslaagd was deze avond zeker. Op naar 2007.

 


 


Reacties

Gepost door: captainmorebeer Gepost: 05-10-06 18:48:08
jah dat was lache vooral dat je aan t einde van de show je afgepakte bier weer bij de vriendelijke uitsmijter kan ophalen ....hebbie nog wat voor de trugweg...(Y)

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact