Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Death By Stereo In De Melkweg

12-08-06 21:05:11 / door ifor / band: Death By Stereo / concert: 06-08-06 - Death By Stereo - Melkweg - Amsterdam

Afgelopen zondag speelde Death By Stereo in de Melkweg. De support was Omission, maar in de week voor het concert werd Death Before Disco nog toegevoegd en op de avond zelf bleek ook Stars Mistaken For Planes te spelen.

Het was redelijk gevuld in de oude zaal van de Melkweg, waar het balkon dicht was. Dat het nog aardig druk was op deze avond kwam wellicht ook omdat het gratis was voor jaarleden van de Melkweg (zoals wel meer toffe punkshows).

Death Before Disco opende de avond. Deze band kwam uit Belgie en speelde emocore. Ondanks dat de band volledig loos ging (de bassist stond een nummer lang op één been) en aardig in elkaar zat kon deze band me, net als de vorige keer dat ik ze zag, niet echt boeien.

Stars Mistaken For Planes kwam uit Coloroda en had meer haar dan alle andere bands bij elkaar. De muziek die ze maakten deed me nog het meest aan stonerrock (Kyuss enzo) denken. Ikzelf vond het een betere band dan de vorige, maar er was duidelijk minder respons uit het publiek.

Hierna kwam Omission aan de beurt. Dit was de enige band van de avond die uit Nederland was. Deze hardcoreband vond ik vrij standaard, maar speelde wel megastrak. Ze hadden ook een fikse fanbase meegenomen en eindelijk kwam er wat leven in de zaal. Misschien dat deze band overtuigender is als je de nummers kent.

Tot slot speelde Death By Stereo. De band waar natuurlijk iedereen voor kwam. De melodische hardcoreband met meezingstukjes speelde een strakke show, maar ondanks de inzet van de band kwam het (bij mij) allemaal niet zo over. Ze speelden veel nummers van hun vorige album ‘Into The Valley Of The Shadows Of Death’ en het publiek kwam aardig los. De show was zeker beter dan die op Groezrock in april.

Al met al een leuke avond in de Melkweg met vier verschillende bands die toch alle vier hardcore maakten!

Reacties

Gepost door: elvisjuh Gepost: 13-08-06 17:18:32
die show in groezrok was zkr minder ja
Gepost door: nielsdebruijn Gepost: 14-08-06 16:34:09
Spijtig dat ik er niet bij kon zijn, welke drol van een programmeur plaatst dat dan ook midden in augustus.........?
Gepost door: peterpanpunkrock Gepost: 31-08-06 16:47:09
ja, debiel toch

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact