Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

PUZ - Good Enough To Make Believe

30-06-06 11:24:02 / door bramjanssen / band: PUZ / album: PUZ - Good Enough To Make Believe (2005)

PUZ - Good Enough To Make Believe

PUZ – Good Enough To Make Believe

 

De meeste bands hebben een hekel aan de labeldrift van de critici. Het in verkeerde hokken geplaatst worden is hier onder andere een oorzaak van. Om dit te voorkomen heeft PUZ  de kreten “Punkrockmachine”  en “100% Punkrock” op de hoes van Good Enough To Make Believe geplaatst.

Na het uitbrengen van de The Hustle E.P. in 2000 wordt in 2005 het album Good Enough To Make Believe uitgebracht. Dat het hier om een punkrockplaat gaat is na een paar seconden al duidelijk. Het nummer Obsession knalt letterlijk  gelijk de kamer in. (Zouden de kreten op de hoes dan toch het matige artwork moeten compenseren?)

Het geheel zit strak en goed in elkaar. De kracht ligt in de eenvoud en simpelheid van de plaat. Helaas heeft dit weinig afwisseling tot gevolg.

De zang mist een stuk aan kracht waardoor het erg braaf klinkt. Dit past niet echt bij het rauwere geluid van de rest. Daarnaast valt op dat het muzikale niveau van de bridge in de meeste nummers een stuk hoger ligt dan bij de coupletten. Dit komt voornamelijk doordat de enige gitarist ook gelijk de zang, die vaak ontbreekt bij de bridges, op zich neemt.

Het niveau van de tweede helft van het album is beter dan de eerste helft. Hoogtepunten zijn No Replies en Explain The Way. Helaas voor PUZ hebben ze Explain The Way ook uitgebracht op The Hustle E.P. waardoor het lijkt alsof de band 4-5 jaar heeft stilgezeten.

 

Dat ik toch benieuwd ben naar de volgende release komt doordat ze een tweede gitarist hebben gevonden. Hiermee zal het muzikale niveau van de bridge ook in de coupletten terug kunnen komen.

 

Al met al heeft Good Enough To Make Believe me inderdaad doen geloven dat PUZ het wel kan, echter ben ik nog niet 100% overtuigd

 

www.puzpunkrock.com

info@puzpunkrock.com

<< AFI - December underground the First step - What we know >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact