Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Gezien in Willemeen: The Better Offs

03-06-06 14:51:48 / door zappa / band: The Better Offs / concert: 02-06-06 - The Better Offs - Willemeen - Arnhem

Je zult maar als punkband uit Rotterdam naar Arnhem zijn gekomen om een spetterend visitekaartje af te geven ter ondersteuning van je nieuwe cd. Dan moet het wel heel erg zuur zijn om te moeten constateren dat het publiek het massaal laat afweten omdat er een paar honderd meter verderop de punkformatie Last To Go haar afscheidsconcert geeft. LTG heeft om publiek te trekken bedacht dat ze al haar merchandise (cd's en sjirts) gratis weggeeft.
Tegen dergelijke stunts valt natuurlijk lastig op te boxen. Maar ondanks deze tegenslag weet The Better Offs het, op twee handen te tellen, publiek een uiterste vermakelijk optreden voor te schotelen. In ruim 45 minuten komen songs van hun laatste cd ... Talk is Silver ..Guns Are Gold ... voorbij. Ondanks alles speelt de band strak en vol enthousiasme! Hoogtepunt is de in een punkjasje gestoken cover van Johnny Cash Ring Of Fire. Aan het einde van het optreden weet de band toch nog drie mensen aan het pogoen te krijgen, al kost het ze wel een drietal exemplaren van hun cd.
The Vla heeft daarentgen nog een hoop te leren. Het optreden kenmerkt zich door het slordige spel. Hoewel de muziek zeer afwisseld is doordat ze ook vlagen hardcore en metal door de punk heen borduren is het moeilijk om de aandacht goed vast te houden. De drummer die niet al te strak speelt en veelvuldig de bekkens misbruikt is daarbij de grootste dissonant. De zanger lijkt in alles op Johnny Rotten helaas ook  qua zang.

Score: 70/100


Reacties

Gepost door: breakthepublicpeace Gepost: 03-06-06 19:11:56
Hoe kan een drummer nou dissonant zijn?

Een drumstel bestaat louter uit ongestemd slagwerk. En dat wil zeggen dat de instrumenten ruis voortbrengen ipv. toon. Dus het kan al niet consonant zijn, laat staan dissonant.

Maar ik snap wel wat je bedoeld hoor ;)
Gepost door: egg Gepost: 20-06-06 01:54:57
omg breakthepublicpeace omg
Gepost door: buz Gepost: 23-07-06 16:38:52
flikker toch op, die domme programeur, die moet je aan de oren trekken, LTG die cd's gratis weggeeft om publiek te trekken? haha, zonder hun merch was het ook retedruk geweest, het namelijk een afscheidsconcert van een coole band die er altijd een feest van heeft weten te maken.

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact