Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Interview met Doug Weber (gitarist) van Terror

16-05-06 17:43:24 / door nielsdebruijn / band: Terror / concert: 13-05-06 - Sounds of the Underground - 013 - Tilburg

Hey man, alles goed?

Absoluut, we zien behoorlijk opgefokt om straks een vette show neer te zetten, zodat iedereen klaar is voor Madball.

Hoe bevalt het tot dusver op de eerste Europese SOTU tour?

Het is geweldig, het geeft een tof gevoel dat wij gevraagd zijn terwijl er ook nog minder bands spelen dan in de US. Het geeft ons een kans iedereen te laten zien wat de force of nature inhoudt die wij Terror noemen, ook mensen die normaal niet zo snel bij een show van ons zouden staan.

Dus het optreden met metal(core) bands voegt volgens jullie wat toe aan deze tour?

Absoluut, er komen nu meer mensen die wij nog moeten overweldigen met onze sound, mensen die Terror nog moeten ontdekken. We spelen nu voor 110% om iedereen te laten zien waar wij voor staan en om al die mensen te overtuigen van onze kwaliteiten. Het is goed, we blijven een beetje scherp.

Wat kan je ons vertellen over de aankomende releases van Terror, de cd en de dvd.

The Living Proof (de dvd) komt 30 mei uit, met een live show in Londen van januari en tonnen materiaal van andere shows en ons terwijl we bezig waren met de opnames voor het nieuwe album.

Op 4 juli komt Always the Hard Way uit met veertien nieuwe nummers. Zeuss heeft de productie gedaan, net als bij Madball en we zien zeer tevreden met het resultaat. Ik denk dat het, het beste album tot nu toe. Ik hoop ook dat mensen het zullen waarderen.

One with the Underdogs is al een tijdje uit, wat is er intussen veranderd aan Terror. Wat kunnen we verwachten?

One with the Underdogs heeft vrij veel nummers met een flinke groove eronder, dit album is een heel stuk sneller, wat meer trashy met zwaardere breakdowns. Het is anders maar als je de vorige dingen tof vond dan vind je dit ook tof, het blijft Terror, maar dan op een hoger niveau.

De band heeft wat wisselingen doorgemaakt, hoe verliep dat in alle chaos tijdens het opnemen van een cd/dvd?

We verloren onze bassist in november en net na het afronden van de opnames verliet Frank (gitarist) de band. De nieuwe gast die we nu hebben speelt vanavond pas zijn vijfde of zesde show, deze is dus nog splinternieuw. Ik denk wel dat het de beste line-up tot nu toe is, iedereen voelt zich goed en er hangt een positieve energieke sfeer.

Ik vind het echt tof hoe Terror zichzelf presenteert. Op de site staat: no gimmicks, no looks and no hooky choruses), gewoon hardcore. Wat vinden jullie van de huidige hardcore scene?

Het is anders dan ooit, mensen zijn teveel bezig met wat ze aan moeten voor een show, hoe hun blijft zitten terwijl ze losgaan op het podium en wat voor schoenen het mooist staan. Er zijn zoveel trends en dat was volgens mij vroeger niet, ik ging gewoon naar shows voor een toffe tijd. Daar gaat het voor mij ook om, iedereen een goede tijd bezorgen. De scene is groter dan ooit en dat is tof, maar Terror draait om de muziek en niet om hoe we eruit zien.

Zijn er plannen voor nog een Europese headline tour?

We moeten wel haha. We vinden spelen in Europa altijd wel tof, we zijn er nu zeven keer geweest in de laatste drie jaar en ik verwacht dat we aan het einde van het jaar terugkomen. Dan heeft iedereen ook een kans gehad de cd en de dvd te leren kennen zodat de moshpit groter dan ooit is.

We moeten nu gewoon gaan touren voor een paar jaar om de laatste uitgaven onder iedereen’s neus te schuiven.

Bedankt en veel plezier straks.

Geen dank, jij ook.


Reacties

Gepost door: timsnot Gepost: 25-05-06 16:17:29
Die fot's bij dezew artikelen zijn echt te slecht. Leuk voor in je plakboek misschien...
Gepost door: wobma Gepost: 25-05-06 18:00:32
Ik vind zo'n persoonlijk tintje juist wel goed er bij passen.
Gepost door: timsnot Gepost: 29-05-06 14:45:47
Hoe de interviewer eruit ziet interesseert me eigenlijk voor geen ene meter. liever een vette live-foto. daar draait het uiteindelijk om
Gepost door: meur Gepost: 30-05-06 01:38:25
is het soms punk om negatief te reageren? stelletje zeikerds allemaal.. als je het niet vet vind ga je toch iets anders doen ofzo?
Gepost door: timsnot Gepost: 30-05-06 11:30:13
dat heet feedback

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact