Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
concertagenda
Open Hand
zondag, 12-06-2005
Tivoli de Helling, Utrecht
http://www.tivoli.nl
Informatie Bands (2) Wie gingen er (3) Recensies (1)
OPEN HAND & Green Lizard & These Arms Are Snakes

In de zomer van 2003 leek de Amerikaanse screamo-band Open Hand op sterven na dood. Zanger/gitarist Justin Isham heeft de boel echter weer op de rails gekregen. En hoe! Met nieuwe drummer Paxton Pryor in de gelederen heeft de band een album afgeleverd (You And Me) dat alle grenzen tussen indierock, metal, stonerrock, hardcore, progrock en garagerock vernietigt. Na het horen van dit album keerden de originele bassist en gitarist Michael Anastasi en Sean Woods stante pede terug bij Open Hand. Straks op Lowlands, nu in de Helling!

Open Hand neemt maar liefst twee twee voorprogramma's mee. Uit Seattle komt These Arms Are Snakes, een indie-hardcoreband met ex-leden van Botch, die door intensieve tournees met gelijksoortige bands als Isis, The Blood en Dillinger Escape Plan retestrak klinkt. Luister maar eens naar hun in 2004 verschenen album-met-de-moeilijke-titel Oxeneers or The Lion Sleeps When Its Antelope Go Home.

De opener van deze avond mag er ook wezen: Neerlands trots Green Lizard. Met het vertrek van mede-oprichter Willy Tjon Ajong in januari van dit jaar heeft deze grunge/hardcore/metalband een hoofdstuk afgesloten, maar ook een nieuw boek geopend. Onder het krijgslustige motto Preparing For Battle tourt de band energiek als nooit tevoren door het land. Ongetwijfeld worden er vanavond nummers van het op stapel staande derde album gespeeld!





© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact