Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
concertagenda
On black waves + make it last
vrijdag, 04-01-2013 21:30
The Rambler, Eindhoven
gratis
Informatie Bands (1) Wie gingen er (1) Recensies (0)

Het uit Rotterdam/Utrecht afkomstige On Black Waves is in 2006 opgericht door vrienden Marlou (basgitaar), Aram (drums) en Willem (gitaar), destijds nog opererend onder de naam The Apollo Programme (yep, dat is een verwijzing naar een nummer van Refused). Enkele zangers en gitaristen passeerden de revue, tot in 2009 de uiteindelijke bezetting compleet werd gemaakt met de toevoeging van ex-Wagtale (Utrechtse punkrock) leden Michiel (zang) en Vincent (gitaar). Al snel besloot de band om de eerste EP op te nemen in de Independent Studios in Utrecht.
Na vele repetities en een aantal optredens later (zo deelde de band in het najaar van 2011 het podium met o.a. I Kissed Charles en The Real Danger ten behoeve van een succesvol zelf georganiseerd festival) besloot de band verder te gaan onder een nieuwe naam: ON BLACK WAVES. Geen nieuwe muzikale identiteit want het geluid blijft onveranderd. De band is wel zelfverzekender, meer gefocust en gedreven. Het DIY-aspect speelt dan ook een grote rol. Van het artwork, de fotoʼs, het uit brengen van de plaat, de website, de promotie, etcetera; dit alles verzorgt de band zelf (met uitzondering van productie en mastering van het album).
Het repertoire bestaat uit up-tempo en catchy liedjes met invloeden uit verscheidene genres uiteenlopend van post-hardcore tot indie-rock. Denk aan snijdende gitaarlijnen, een gedreven zanger, een pompende ritme sectie en altijd een melodie die hoe dan ook lang blijft na dreunen.
Dit is terug te horen op het debuutalbum “Nourrir Le Cheval” dat in oktober 2011 werd opgenomen in de de Mailmen Studio in Utrecht met hulp van producer Martin Beusker (The Secret Handshake Club, Avant La Lettre). Acht energieke nummers die het komende najaar van de Nederlandse podia zullen knallen en overtuigen.

Een verscheidenheid aan muzikale invloeden vormen de basis van Make It Last, waarvan de originele oprichting dateert uit 2010 en geëvolueerd is in een band met een groeiende fanbase en het doen van een handvol shows met aansprekende namen als The Setup en Noyalty.

In 2011 waren een paar line-up veranderingen die helaas tot het uiteenvallen van de band leidde in het begin van 2012.

Oorspronkelijke leden Robert en Marc besloten hun krachten te bundelen om Make It Last te herstarten met twee nieuwe leden AJ en Jasper.

Dit resulteerde in de terugkeer van de originele hardcore geluid met een zwaardere inslag om meer energie te over te brengen op het podium.

Eind 2012 / Begin 2013 heeft de band een demo opgenomen en zijn klaar om deze te presenteren aan het publiek.



© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact