Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
concertagenda
Aux raus
donderdag, 08-10-2009 22.30 - 23.15
013, Tilburg
check het verhaaltje hieronder voor de prijzen
http://www.013.nl/event/2950_playgrounds_festival_2009_aux_raus_health_waxdolls
Informatie Bands (1) Wie gingen er (1) Recensies (1)
HEALTH 21.15-22.00
De spannendste underground bands komen uit Los Angeles. Rond de alternative club the Smell is daar een bloeiende noise rock scene onstaan, met bands als No Age, Abe Vigoda en HEALTH. HEALTH lengt hun noise aan met een flinke dosis disco, electro, en op tweede album 'Get Color' shoegaze en wave. Bij optredens trekt de band met minitieuze precisie en vol overgave een imponerende geluidmuur op. Ondergaan is geloven: HEALTH is oorverdovend overdonderend.

AUX RAUS 22.30-23.15
Aux Raus is net als HEALTH ook niet vies van een muzikale steen door de ruit. Deze twee Amsterdammers hebben zich met hun overstuurde techno punk een graag geziene gast gemaakt in menig kraakpand en duistere popzaal. Op hun nieuwe album 'The Brick Is In The Air' schakelen ze een tandje terug om te experimenteren met rock, industrial en zelfs Zuidamerikaanse cumbia.

WAXDOLLS 23.30-0.45
Als een afgestuurde producer en een seksuoloog gaan samenwerken, kan dat alleen maar bloedgeile electroclash opleveren. Dit Gentse duo zit met hun debuutalbum 'High Speed Killer Ride' in hetzelfde straatje als landgenoten Soulwax, Goose en Nid & Sancy, moddervette dansbeats met vervormde gitaren en hypnotiserende samples dus.

TIJDSCHEMA
Check voor het tijdschema en uitgebreide informatie de website van Playgrounds


Playgrounds Festival vindt plaats op 8 en 9 oktober in 013 en de NWE Vorst in Tilburg.. Gedurende dit tweedaagse festival kun je je laten informeren en inspireren met de nieuwste digitale audiovisuele kunst. Te zien (en horen) zijn onder andere muziekvideo's, animaties, character designers en commercials. Tegelijkertijd kun je ontdekken hoe dit soort kunst wordt gemaakt tijdens lezingen en Q&A's. Op donderdagavond organiseert Playgrounds een character design-night met na afloop bands in de Kleine Zaal van en een DJ in de foyer. Op vrijdagavond staat muziek centraal. De Finse DJ Huarotron zal zijn opwachting maken, meer namen worden binnenkort bekend gemaakt.

Pixar Animation Studios
Playgrounds Festival presenteert met trots Pixar Animation Studios. Mark Walsh, supervising animator van Ratatouille en directing animator van Finding Nemo, zal tijdens Playgrounds een lezing geven over Pixar. Samen met partner Walt Disney Studios heeft Pixar talloze films gemaakt als Toy Story, A Bug's Life, Monsters, Inc., Finding Nemo en Cars. Recente producties zijn WALL-E, Ratatouille en Up. Up was de openingsfilm van het prestigieuze filmfestival Cannes, de eerste animatiefilm ooit die deze eer kreeg.

United Visual Artists, Pleix, Onesize, Guerrilla Games
Niet alleen Pixar maar onder andere United Visual Artists, Pleix, Onesize en Guerrilla Games zullen over hun werk vertellen. United Visual Artists is een kunst- en design studio uit Londen die grootse architectonische lichtsculpturen maken, en lichtkunstwerken in het algemeen. In opdracht van muzikanten als U2, Massive Attack en The Chemical Brothers heeft UVA lichtshows, animaties, LED-schermen en nog veel meer ontwikkeld. Pleix is een Frans collectief bestaande uit 7 kunstenaars (die allen aanwezig zijn tijdens Playgrounds) die bekend zijn geworden met illustraties en muziekvideo's. Voorbeelden zijn 'BIRDS', een clip met vliegende honden en muziek van Vitalic, 'Cish Cash' van Basement Jaxx en 'Get Down' van Groove Armada. Jan-Bart van Beek, Art and Animation Director zal Guerrilla Games presenteren tijdens Playgrounds 2009. Guerrilla Games is de grootste game-ontwikkelaar in Nederland. Guerrilla heeft de awardwinner
'Killzone' ontwikkeld, een game voor PlayStation. Recent is opvolger 'Killzone 2' uitgebracht.

Studio Onesize
Playgrounds is zeer verheugd dat Studio Onesize de titels voor Playgrounds 2009 maakt. Onesize is een Nederlandse motion graphics studio die tot de top 20 van de beste studio's in de wereld behoort (volgens Motiongrapher). Onesize zal bovendien een lezing verzorgen.

Tickets
Kaartverkoop start zaterdag 15 augustus via de websites van Playgrounds en 013, via 013 Boxoffice en Ticket Service. Een beperkt aantal 'early bird' kaarten is beschikbaar met de volgende tarieven:
- Dag- en avondkaart € 15,-
- Avondkaart € 10,00
- Passepartout voor 8 en 9 oktober € 25,-
Prijzen zijn exclusief servicekosten.

Algemene informatie: Aanvang 11:00 | Zaal open 10:30 | Eindtijd 01:00 | VVK vanaf 15-8-2009
Tickets € 15,00 | Servicekosten € 3,45 | Alle Zalen
Passepartouts donderdag en vrijdag € 25,-



© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact