Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
concertagenda
Hatebreed & machine head
donderdag, 04-02-2010 Aanvang: 18.30 uur
Melkweg, Amsterdam
€ 35,- excl. servicekosten
Informatie Bands (3) Wie gingen er (13) Recensies (1)
Het festivalseizoen nadert haar einde en dus zoeken bands de binnenlocaties op. Op donderdag 4 februari 2010 komt Machine Head voor een concert naar Amsterdam. Hatebreed, Bleeding Through en All Shall Perish worden in het kielzog meegenomen.

Onder de goedgekozen noemer 'The Black Procession' presenteert Machine Head hiermee een avondvullend programma in de Heineken Music Hall. Een dag later staat het gezelschap in het Belgische Vorst Nationaal.


De Nederlandse voorverkoop voor het concert van Machine Head & Special Guests in de HMH begint aanstaande vrijdag 4 september om 10:00, zo laat Mojo Concerts vanmiddag weten.

Met het legendarische debuutalbum Burn My Eyes uit 1994 zette Machine Head zich in één klap op de kaart. De status van die plaat nam zelfs zulke mythes vormen aan dat het viertal uit Oakland, Californië, er jarenlang meer hinder dan profijt van leek te ondervinden. Alle latere albums werden eraan gewogen en te licht bevonden. Tot het jaar 2003, toen het album Through The Ashes of Empires verscheen; een ouderwets sterke, allesvernietigende trashgranaat. En ook met de laatste plaat uit 2007, The Blackening, wist Machine Head weer te overtuigen met scheurende gitaren, beukende drums, donderende baslijnen en indrukwekkende teksten. Voordat Machine Head op 4 februari het podium betreedt, wordt de zaal opgewarmd door de Amerikaanse hardcoreband Hatebreed, de metalcore-band Bleeding Through en de vijfkoppige deathmetal-band All Shall Perish. "En dát het op 4 februari 2010 warm zal worden in de Heineken Music Hall, staat als een paal boven water", aldus Mojo-organisator Janis van Lokven in een verklaring



© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact