Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
concertagenda
Last-minute hardcorepunkfeest
zaterdag, 11-07-2009 20:00
Mukkes, Leeuwarden
6,- + evt donatie
Informatie Bands (2) Wie gingen er (8) Recensies (3)


gezien afgelopen week het HC SUMMER FEST in Vroomshoop is afgelast hebben een aantal tourende bands last-minute nog een kans gegrepen om op te komen treden in de Mukkes te Leeuwarden. Kom af!

entree is 6 euri + eventuele donatie (niet verplicht maar wordt gewaardeerd), aanvang 20:00 en het is rond 24:00 afgelopen. @ Mukkes - Leeuwarden


--------------------------------------------------


Zaterdag 11 juli: Last-minute internationaal hardcorepunk feest

Soms zit het mee, soms zit het wel heel erg tegen. Zo zullen de organisatoren van het HC Summer Fest in Vriezenveen en de bands die er zouden spelen ook gedacht hebben toen men op 29 juni noodgedwongen de stekker uit het festival moest trekken door het wegvallen van enkele subsidies. Voor een aantal van de buitenlandse bands die op het festival zouden spelen betekende dit een ramp, zeker als je een maand lang op tour bent. Gelukkig was daar café Mukkes die een helpende hand kon bieden en op zaterdag 11 juli vanaf 20:00 voor de bands Forfeit (vs), The Setup (be), Wait In Vain (vs) en Outrage (vs) een last-minute optreden zal verzorgen!

Hoofdact van vanavond is het Amerikaanse Forfeit. Deze uit New York afkomstige band brengt ons onvervalste New York Hardcore (NY HC); een harde oncompromisloze vorm van hardcorepunk met een stevig metal randje. Opzwepende drums, hakkende basloopjes en snoeiharde gitaren vormen de basis voor deze vorm van hardcore waarbij het moeilijk is om stil te blijven staan.

Net als Forfeit had vandaag het Belgische The Setup ook wel stempel hoofdact mogen krijgen. The Setup is een band die zonder enige moeite Metal weet te mengen met agressieve hardcore zoals we die kennen van bands als Earth Crisis en Hatebreed. In eigen land wordt de band gezien als een van de grootste bands op het gebied van metalcore en niet geheel ongefundeerd. Al een aantal goed ontvangen Europese tours werden ondernomen. Alleen of samen met bands als Ringworm, Death Before Dishonour en Walls Of Jericho. Je zou verwachten dat The Setup het noorden des lands dus al vaak heeft bezocht maar niets is minder waar! De laatste maal dat ze in Friesland speelden was in 2006. Een unieke kans dus om deze wereldband weer eens te zien!

Een van de grootste hardcore bands uit de jaren 90 kan zonder twijfel Trial genoemd worden. Helaas heeft deze band al weer enkele jaren de instrumenten aan de wilgen gehangen maar gelukkig is uit haar resten de band Wait in Vain ontstaan. Met (ex-) leden van onder andere Trial en Walls of Jericho weet de kenner al dat je hier niet hebt te maken met de eerste de beste band. Vegan Straight Edge hardcore die doet denken aan judge is waar deze mannen groot mee zijn gewonnen en waarmee ze vanavond ongetwijfeld Mukkes mee op de kop kunnen krijgen.

Het tevens Amerikaanse Outrage is samen met Wait in Vain op tour in Europa en is samen met het uit Friesland afkomstige Cornered de ideale opwarmer voor al dit bandgeweld!

Met recht mag Mukkes zeggen dat er weer een fantastische avond aan te komen staat. Dus wat let je? Kom ook! De avond zal rond 20:00 beginnen en rond 24:00 zal hij afgelopen zijn zodat iedereen nog thuis kan komen. De entree bedraagt 6 euro, daarnaast worden giften voor de bands zeer gewaardeerd.

Keep Crust Posi Bookings myspace
Forfeit myspace
The Setup myspace
Wait in Vain myspace
Outrage myspace
Cornered myspace



© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact