concertagenda
Werfpop
zondag, 12-07-2009 12.00
het leidse hout, leiden
Gratisch!
http://www.werfpop.nl

Informatie Bands (2) Wie gingen er (16) Recensies (7)

Programma

De hier genoemde bands zijn inmiddels bevestigd. Op 30 mei (aanstaande vrijdag) worden de winnaar van de voorronde en de afsluiter bekendgemaakt!
13:30 t/m 14:00
winnaar voorronde meer info

Wordt 30 mei bekendgemaakt
14:00 t/m 14:30
klavan gadjé meer info

Klavan GadjéDe mannen van Klavan Gadjé hebben allemaal een ruime geschiedenis en ervaring in zeer uiteenlopende muzikale richtingen. Wat hen bij elkaar bracht, is de gezamenlijke liefde voor prachtige, gepassioneerde liedjes met een lach en een traan. Ze komen uit de Veen maar halen de inspiratie voor hun energieke, op zigeunermuziek geinpireerde muziek uit de Balkan, Klezmer en Manouche. Klavan Gladjé speelt hier en daar een cover die omgetoverd wordt tot een versie in eigen stijl, maar tapt vooral uit eigen werk. Alle liedjes worden in het Nederlands gezongen, omdat de bandleden zich volgens eigen zeggen het beste kunnen uiten in hun moerstaal. Als je er al eens bij bent geweest, weet je dat het dak er gegarandeerd af gaat tijdens de live shows. En dat is ook precies wat Klavan Gadjé het liefste wil: een dampend feest voor iedereen.
website myspace
14:30 t/m 15:00
the fringe meer info

the FringeThe Fringe is een blijvertje, dat moge duidelijk zijn. In de immer evoluerende Nederhop-scene bewijzen deze jongens eens te meer dat het nog altijd anders kan. Deeds en Mixt Ape vonden elkaar online, ontdekten hun muzikale broederschap en vormden zo The Fringe. Dope, diepe en gedurfde beats vormden de basis en met de komst van Proskript en Dan Stezo op de mic was The Fringe in zijn huidige vorm een feit. Ze zijn niet vies van een vies randje en leveren keer op keer een vernieuwende sound met hun eclectische tracks, waar elke muziekliefhebber wel wat in kan vinden. Hiphop vormt de boventoon en de strakke lyrics, in combinatie met de immer brekende beats, vormen een ode aan de oldskool hiphop, maar dan wel met vernieuwende verve gebracht.
website hyves youtube myspace
15:00 t/m 15:50
rigby meer info

Kijk hier dan!
16:00 t/m 16:50
dio & the madd meer info

Rapper Dio verwierf al bekendheid met zijn collabs met The Opposites (Dom, Lomp & Famous) en The Partysquad (Stuk), maar heeft zijn naam definitief gevestigd met het uitbrengen van zijn debuutalbum "Rock & Roll". Inmiddels werkt Dio niet meer samen met anderen, maar is het andersom. Dio is de prins van de nederhop en nu liggen zijn collega's aan zijn patta's. Dio is niet meer uit de Nederlandse charts weg te slaan. Hits als Tijdmachine, Aye en Het is je boy volgen elkaar in rap tempo op.

The Madd is iets langer bezig. Hun debuut album lag in 2007 al in de winkels en de titel liet weinig ruimte over voor speculaties over het genre van de band: "Ongeneeslijk Beat". Ook voor The Madd was 2008 het jaar van de doorbraak. Hun hit "je suis parti" haalde de 2e plek in de Brand New Chart van MTV en ze stonden meerdere keren live bij Giel Beelen.

Onlangs werd The Madd benaderd door Dio om met hem samen te werken op de releaseparty van zijn album "Rock & Roll" in Paradiso. De sixties - en hiphop beats bleken naadloos op elkaar aan te sluiten en Dio & The Madd besloten deze goed ontvangen cross over een explosief vervolg te geven en nog even gezamenlijk het festival seizoen door te rocken!
17:00 t/m 17:50
the death letters meer info

the Death LettersZe zijn pas zestien en zeventien jaar oud, komen uit Dordrecht en brengen een overweldigende mix van alternatieve rock met punk- en bluesinvloeden. Die zelfbewuste combi van stijlen onderstrepen ze met een podiumshow waar de rauwe energie vanaf spat. Op Pinkpop 2008 traden ze backstage op, ze hebben al diverse bandcompetities gewonnen – onder andere op Wantijpop en Metropolis, waar ze meteen al tot de hoogtepunten werden gerekend. The Death Letters melden zich nadrukkelijk bij de voorhoede van de Nederlandse rockscene. Deze jongens, die zich vernoemd hebben naar een song van Son Volt, hebben het helemaal. Het is slechts een kwestie van tijd voor ze dat ook door hebben buiten Zuid-Holland, Nederland, Europa en The States...
hyves youtube myspace
18:00 t/m 18:50
maikal x meer info

Maikal X was voorheen bekend als Shy Rock a.k.a. Rollarocka. De Amsterdamse rapper bespeelde negen jaar lang Europese clubs en festivalweides (o.a. Pinkpop en Lowlands) met Postmen, een van de populairste Nederlandse hiphop/reggae bands ooit, en mocht onder anderen een Zilveren Harp in ontvangst nemen. Na de veelbesproken breuk van de groep, is het even stil rond het talent. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en Maikal X tekent met zijn solo-project op Rock N Vibes, hetzelfde platenlabel als Ziggi. Als support act van Ziggi’s In Transit tour, maakt Maikal onder zijn eigen naam, de hoog gespannen verwachtingen waar en scoort dit jaar gelijk zijn eerste solo- hit met de dampende dancehalltrack "Bear with me".

Ondertussen werkt hij samen met dj Waxfriend aan de wekelijkse radioshow ‘Jamrock Radio’ op FunX. Volgens Maikal X is dancehall echte partymuziek die verschillende genres als hip hop en house dichter bij elkaar brengt. "Het is muziek voor iedereen", valt er op zijn Myspace te lezen. Toch sluit hij zijn oude liefde voor hiphop niet helemaal uit. "Ik denk niet in stereotypes en laat mijn muziek niet in een hokje duwen. Een goede track is een goede track, ongeacht in welk genre het thuishoort."
youtube myspace
19:00 t/m 19:50
antwerp gipsy ska orchestra meer info

Op MySpace
20:00 t/m 20:50
napalm death meer info

Napalm DeathZe timmeren al sinds 1982 aan de lange harde weg van Metal, maar dan wel met mokerhamers en Full Metal klinknagels. Begonnen als conventioneel middelbare school punk bandje in Birmingham (toen nog onder de naam Civil Defense), groeide deze band al snel uit tot een snoeiharde en weinig conventionele Death Metal act met een enorme schare trouwe fans en een legendarische status. Ondanks hun lange loopbaan weten ze telkens weer te verassen en hun nieuwste album Time Waits For No Slave is wederom een knap staaltje metaalbewerking. Achter al dit heerlijke audio-geweld schuilt ook nog een diepere boodschap en TWFNS is, zoals de titel al doet vermoeden, een diepgewortelde aanklacht tegen de huidige stand van zaken in de wereld en een schreeuw (in de meest letterlijke zin) voor verbetering. Het Leidse Hout zal schudden op haar grondvesten en de Sociaal Politieke boodschap is sterkers dan ooit. "I just love the sound of Napalm in the morning"
website
21:00 t/m 21:50
voicst meer info

Voicst werd lange tijd ADHD-rock genoemd. ADHD? Wat is er aan de hand dan? Hebben we iets gemist? Wat ons betreft is Voicst zoveel meer. Voicst is pop. Voicst is gekte. Voicst swingt, Voicst zoekt extremen op. Voicst klinkt spannend en vertrouwd tegelijk. Niet voor niets dat hun laatste album wereldwijd over de toonbank gaat. Dat bewuste album, 'A Tale Of Two Devils' met daarop het voortreffelijke 'Everyday I Work On The Road', doet het erg goed in zowel Amerika als Japan – om maar eens twee willekeurige landen te noemen. Onmisbare kost voor zowel de pure popliefhebber als muziekfanaten die op zoek zijn naar wat pittigers.
website hyves youtube myspace
22:00 t/m 23:00
headliner meer info

Wordt 30 mei bekendgemaakt

Achterveld

Cosmic CombinationCosmic Combination is sinds jaren een begrip in de Leidse party scène. Resident dj's en organisatoren van het eerste uur Floor (Yucka), Rob (Bor), Jan Jaap (Jay) en Sander (Xebeche) hebben zich tot doel gesteld om kwalitatief hoogstaande en betaalbare psychedelische trance feesten te organiseren in en rond hun thuishaven, Leiden. Volgens dit viertal vrienden bestaat een feest niet alleen uit de muziek van de dj's achter de tafels, maar is juist de sfeer van de locatie bepalend voor hun feesten. Dat betekent dat er altijd een thee bar aanwezig moet zijn, dat er altijd een chill out is met rustigere muziek en verder bouwt de organisatie samen met hun groeiende schare aanhangers, bevriende kustenaars en andere vrijwilligers altijd weer een betoverend decor, vol fluor art, psychedelische kleuren en vormen.

Op 12 juli verzorgt de cosmic combination dus het werfpop achterveld. En het decor blijft nog even geheim, maar het beloofd spectaculair te worden. Muzikaal begint the cosmic rustig om langzaam op te bouwen naar wat stevigere trance, later op de avond:

13:30 - 15:00 Dunya Soundsystem (World music)
15:00 - 16:30 Jay (Chill & upbeat)
16:30 - 18:00 Xebeche (Progressive)
18:00 - 19:30 Yucka (Psychedelic)
19:30 - 21:00 Bor (Full-on)

Verder zal op het achterveld nog een aantal kinderactiviteiten georganiseerd worden. De cosmic combination neemt in ieder geval het Miloco Jeugdcircus mee dat een aantal voorstellingen zal geven. En verder werkt de werfpop organisatie samen met de scouting en andere organisaties aan allerlei extra kinderactiviteiten. Kinderen kunnen geschminked worden, hutten bouwen en nog veel meer. Houd dus de website in de gaten voor nieuwe updates.© copyright 2002 - 2020 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Adverteren - Contact - Crew