Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
concertagenda
Metropolis festival
zondag, 05-07-2009
Zuiderpark, Rotterdam
gratis
http://www.metropolisfestival.nl/
Informatie Bands (0) Wie gingen er (39) Recensies (20)
EERSTE NAMEN Metropolis 2009

Asteroids Galaxy Tour (DEN)
De opgewekte, zomerse klanken van multi-instrumentalist Lars Iversen en de naieve, ietwat aparte vocalen van Mette Lindberg vormen de spil van de groep. Als band benaderen ze een eigentijdse versie van jaren '60 soul, compleet met toeters en blazers, maar dan wel op een geheel eigen manier.

www.theasteroidsgalaxytour.com

Baddies (UK)
Baddies is de som van Talking Heads en Queens of the Stone Age. Of zoals de BBC het noemt: “Like Franz Ferdinand coming out of prison and losing faith in humanity”. De tip van de Britse muziekpers voor 2009. NME waarschuwt alvast: ‘Zie ze voor ze exploderen’. Clash: ‘Zonder twijfel een van de beste live bands in de UK’.

www.myspace.com/baddies

The Budos Band (USA)
Met elf man in getal is deze band van Staten Island, New York. Geen vocalen, maar wel met een rijk instrumentarium. Van drums, bas en gitaar tot saxofoon, trompet en koebel. Afro, Funk & Soul van de bovenste plank.

www.thebudos.com

Dio & The Madd (NL)
De Amsterdamse hiphop van Dio met de Rotterdams beatpop van The Madd. Rap, beat, Rock & Roll. Deze succesformule laat je breed glimlachen en dansen.Elle Bandita (NL)Deze rockchick avant la lettre verbaasde dit jaar vriend en vijand met haar album: ‘Queen of Fools’ waar ze op geheel eigenwijze metal, rock, glam en electro tot een lange adrenalinetrip combineerde.

www.diomusic.nl - www.themadd.com

Elle Bandita (NL)
Deze rockchick avant la lettre verbaasde dit jaar vriend en vijand met haar album: ‘Queen of Fools’ waar ze op geheel eigenwijze metal, rock, glam en electro tot een lange adrenalinetrip combineerde.

www.ellebandita.com

Face Tomorrow (NL)
OOR schreef over het laatste album: "Dat deze plaat recht uit het hart komt, hoor je aan iedere noot. In een rechtvaardige wereld was dit de grootste band van Nederland". Door LIVEXS al eens uitgeroepen tot beste nationale live band.

www.facetomorrow.net

Fucked Up (CAN)
Punkrock zoals het hoort, doorbuldozeren zonder gas terug te nemen maar altijd met gevoel voor melodie.

www.lookingforgold.blogspot.com

Golden Silvers (UK)
In Groot Britannie al op handen gedragen zowel door de schrijvende pers als door de diverse radio stations. Wat maakt deze jonge honden zo bijzonder: een sound waarin indie en disco met elkaar om voorrang strijden, denk aan Blur meets Sly Stone!

www.goldensilvers.co.uk

Portugal. The Man (USA)
Melodieuze dromerige indie pop doordrenkt met psychedelica de hemelse Beach Boys-achtige vocalen van zanger Gourley maken het helemaal af.

www.portugaltheman.net

Rolo Tomassi (UK)
Perfecte mix van: prog, hardcore, doom, folk, grindcore en electronica. Makkelijker gezegd: hypereclectische mathcore.

www.myspace.com/rolotomassi

Textures (NL)
Textures valt te typeren als dynamisch, agressief, polyritmisch, verfrissend en sferisch, we hebben het hier dan ook over Nederlands meest vooruitstrevende metal band.

www.texturesband.com

Winne (NL)
Het album ‘Winne Zonder Strijd’ deed lang op zich wachten, maar het wachten werd meer dan beloond. Als we de vaderlandse pers mogen geloven heeft Winne zijn naam definitief gevestigd in de Hollandse hiphop.

www.myspace.com/winne1



© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact