concertagenda
Cockney rejects , Gewapend Beton
zaterdag, 09-05-2009 21:00
Iduna, Drachten
15,-
http://www.iduna.nu/new/index.php?iduna=agenda&id=870

Informatie Bands (1) Wie gingen er (36) Recensies (9)


Legendarische engelse punk/0i band Cockney Rejects komt naar Nederland!
Iduna in Drachten, De Kade in Zaandam wat hebben deze twee gemeen naast dat het poppodia zijn? Men houdt er van punk, de oerpunk wel te verstaan! Zo werd afgelopen juni The Damned al eens naar Nederland gehaald voor een aantal optredens en zo worden in 2009 o.a. de UK Subs en de Cockney Rejects naar de podia gehaald.

Ter ere van hun 30 jarige jubileum zullen de Cockney Rejects namelijk een Europese tour doen waarbij ze op zaterdag 9 mei Iduna, en op zondag 10 mei De Kade aan zullen doen voor twee exclusieve Nederlandse concerten!
De in 1979 opgerichte Rejects stonden samen met collega-punkers Sham 69 aan de wieg van de stroming Oi! binnen de punk. Deze stroming is zelfs genoemd naar het nummer “Oi! Oi! Oi!” van de band uit 1980. Wat naast het nummer “I’m Forever Blowing Bubbles” (een cover van het clublied van West Ham United) de grootste hits van de band zijn. Mede door de link met voetbal spraken de Cockney Rejects in deze tijd al een brede groep fans aan: van punks tot skins tot voetbal supporters. In deze jaren gingen de optredens van de band dan ook niet altijd zonder enige vorm van geweld gepaard, wat bij veel bands begin jaren 80 in het Punk en Oi! genre het geval was. Gelukkig is dit nu niet meer het geval en zeker niet bij de Cockney Rejects met hun uitgesproken anti-fascistische mening.
Na in 1984 nog de single “Back To The Start” te hebben uitgebracht leek in 1985 het doek gevallen voor de Cockney Rejects maar gelukkig konden de gebroeders Geggus (Jeff zang, Mick gitaar) het niet laten en zijn de Rejects sinds 1999 weer terug om de podia in binnen en buitenland onveilig te maken. Sinds de hereniging van de band bleef echter een optreden op het Nederlandse vasteland nog uit maar nu is er dan eindelijk de kans deze legendarische band nog een keer mee te maken! Haal dat oude punkjasje maar vast uit de kast en maak je klaar voor twee spectaculaire optredens begin december in Drachten en Zaandam!

support wordt asap bekend gemaakt.

www.cockneyrejects.eu/© copyright 2002 - 2020 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Adverteren - Contact - Crew