concertagenda
Groezrock 2009 dag 2
zaterdag, 18-04-2009
Festivalterrein Meerhout, Meerhout
http://www.groezrock.be

Informatie Bands (28) Wie gingen er (123) Recensies (33)

Recensies door leden

Gepost door: laer Gepost: 19-04-09 12:42:18
In tegenstelling tot dag 1 was het op de tweede dag gelukkig een stuk warmer, heerlijk festivalweer!
Hoogtepunten dag 2: Aquabats, Living End, Vandals, Get Up Kids en NOFX.
Verder deze dag ook nog veel andere vette shit gezien, waaronder Flatliners, Unseen, Street Dogs, RA en NFAA. Zeer gave dag gehad!
Gepost door: vickyleandros Gepost: 19-04-09 13:25:02
retteketet wop wop wop kanker az
Gepost door: juggalo Gepost: 19-04-09 13:39:39
was heel vet. Vooral the vandals, nofx en backfire waren da shit. lekker weer ook en gezellige sfeer
Gepost door: vickyleandros Gepost: 19-04-09 14:30:31
het was dorstig weer
Gepost door: sumo Gepost: 19-04-09 14:43:45
vandals ouderwets grappig
Living end fantastisch! Volgende week weer :)
NOFX; Fantastisch!
Gepost door: duip Gepost: 19-04-09 14:49:50
Vet festival, was m'n eerste keer daar. NOFX en Vandals waren helemaal top, de bands daartussen waren goed en gaaf en verder heerlijk weer lekker gedronken en met heel veel mensen gepraat die ik niet ken en meer kinderachtig gedrag vertoond. Vet!
Gepost door: abeyholland Gepost: 19-04-09 15:23:16
Sja, voor het eerst sinds 5 jaar dat ik het hele festival niet mee maak in zijn totaliteit vanwege een teleurstellende line-up, althans, je moet er van houden... Vandaar dat wij alleen op zaterdag zijn gegaan...

En ergens op zaterdag zijn we een paar minuten voor de Flatliners gearriveerd om vanaf daar gewoon een beetje lekker bandjes te kijken en dan voornamelijk op de mainstage...

Hoogtepunt van de dag was natuurlijk wel de Aquabats... Geweldig deze band en ze hebben dan ook een geweldige show opgezet! Eens een keertje geen standaard doorsnee festival showtje! Ik ben nog steeds aan het nagenieten...

Bands als The Living End en de Get Up Kids komen bij mij op het lijstje "onverwacht toch goed" dus dat is altijd mooi meegenomen! NOFX was wel de grootste teleursteller van dit jaar... Damn, ik kreeg gewoon een flashback van een paar jaar geleden toen de MFATGG optraden op Groezrock... Stront irritant en kei slecht...

Voor de rest natuurlijk een leuke dag gehad en het festival word wel qua opzet met het jaar beter! Voorlopig blijf ik nog wel even Groezrock-en! Alleen hopelijk volgend jaar (voor mij) een betere line-up!
Gepost door: misterbierfust Gepost: 19-04-09 16:17:23
dag 1: klote weertje maar ondanks alles toch een gezellige dag.
bands vielen wat tegen
maar heb wel kunnen genieten van
catch 22, AMEN RA(fucking hard), poison the well en escape the fate.

2de dag begon erg goed lekker weertje en vette bands
unseen was vet
streetdogs speelde een godenshow
death before dishonor HARD EN BOT
Bane erg tof
mad sin fucking tegenvaller
the vandals mwaaaaa
the get up kids tof
rise against supah toll
comback kid was beter als ik verwachte
walls maar 3 nummers gezien
nofx niet was te druk in die kk tent

op de camping was het ook cewl
toffe engelse en duitsers ,belgen moppen tappen ,schreeuwen en gek doen:)
Gepost door: jankaah Gepost: 19-04-09 17:15:36
Ahh echt fucking cool man, ik heb niet alles gezien wat ik wou zien maar toch wel siked van de bands die ik wél heb gezien. Jezus, Aquabats wat een band! :D Streetdogs waren ook echt supergoed. Goed verkocht met de distro, gezellige lui in de merchtent. Ik geniet nog na.. :)
Gepost door: sytraxx Gepost: 19-04-09 17:31:35
Yammie nog half dronken wakker worden in een goed verhitte tent!

Dag 2 begonnen met the Flatliners. Nice band.
tijdens t laatste nummer werd t effe zwart voor mn ogen, dus maar even gechilld in het gras.

laatste nummertje van beneath the massacre meegepakt, had ik eigenlijk de hele show wel van willen zien. Enorme brute zang.

Lekker lijp dansen in de "drum and bass tent". de gehele zaterdag geen dnb gehoord daar, maar vrijdag was t prima tijdverdrijf daar :)

This is a Standoff vond ik goed. volgende keer Belvedere reunie showtje?

Een van de hoogtepunten dit jaar: Aquabats. Lekker malloot zoals verwacht. Te blije muziek, teksten en grappen, precies wat ik nodig had :D Hulde voor de Man of Gold act, de Cool Pool Party en de rest van de show.

Ander hoogtepunt; The Vandals. Heerlijk al die bekende nummers van "vroeger". We hebben een mooi feestje gebouwd achterin de tent.

NFAA ook weer geniaal. Ben alleen bang dat ik over een tijdje niet meer het verschil zal kunnen noemen tussen de show van dit jaar en vorig jaar.

Comeback Kid ging de tent goed los. en eindelijk een keer goed geluid bij de core stage.

Nations Afire kende ik niet echt, maar aangezien ik Ignite goddelijk goed vind moest dit toch even meegepakt worden, en ik vond t goed!

Rise Against, laatste keer dat ik ze zag is alweer een tijd geleden (3 jaar geleden op groez?). Ik was een beetje afgehaakt bij het vorige album, maar ik ga t toch nog maar eens goed beluisteren. Toffe show, goed gevulde tent.

En NOFX, briljant. Veel gelul maar dat weet je vantevoren, en bij vlagen best grappig. Jammer alleen dat er geen toegift vanaf kon (behalve het net iets te lang doorgezette racistenliedje). Sowieso bij bijna geen enkele band ruimte voor toegiften, meteen die pleuris speakers aan... jammer.

Ofwel geslaagde Groez editie weer, was vooraf niet echt te spreken over de lineup, maar het meeste dat ik wou zien heb ik kunnen zien en was goed, en een paar leuke verrassingen.
Gepost door: wokkel Gepost: 19-04-09 18:13:45
+de bands
+de mensen
+de zon
+de eurohouse afterparty op de camping!!
Gepost door: bman Gepost: 19-04-09 18:47:35
Haha, daar was ik ook bij... geniaal!!
Gepost door: frankbootstomp Gepost: 19-04-09 19:33:38
heerlijk dagje lekker weer goed verbrand vette bands alles precies zoals ik had verwacht
unseen vet
steerdogs super en ze coverde blackflag en zwaar crowd surfen op een stoel haha
living end vet gay zoals ik had verwacht behalve gitar hero nummer was hard.
mad sin altijd leuk
backfire vet
walls weet ik niet meer wand toen wask van iets te hoog uit de paal gesprongen en op m'n hoofd beland maar da was wel hard
nofx maar stukje gezien was wel tof
Gepost door: tom Gepost: 19-04-09 20:22:41
Vrijdag avond om 22 uur besloten om toch maar te gaan, kaartje gescoord in Utrecht, rit gescoord in Nijmegen, weinig slaap, wel siked!

^Gino's Eyeball, lang geleden voor het laatst gezien. Echt de Blink 182 van België. Grappige kerels, leuke liedjes. Cool dat er zoveel volk stond voor die jongens!

* Tenement Kids: ik vond het supercool! Sowieso mooi om te zien dat ze op Groezrock staan, maar de show was ook goed. Gijs erg goed bij stem. Herman Brood cover was ik sceptisch over, maar toen ik hem hoorde klopte het precies. Ook gaaf om Kootje weer eens te zien drummen, wat een held!

* Aquabats: ik haat ska en dergelijke praktijken, maar wat ik hoorde klonk wel okke.

Daarna pilsjes drinken en alvast Eurohouse luisteren op de camping en daardoor zowel Street Dogs als This Is A Standoff gemist, die ik allebei erg graag wilde zien. Bummer.

* True Colors: alleen de laatste mosh part van gehoord en toen was het afgelopen...

* Vandals: halve show van gezien net naast de tent. Ik heb niks met die band, ondanks dat het geweldige muzikanten zijn. Klonk wel okee.

* Living End: ik hoor altijd goede verhalen over de live shows van die band, maar het deed me niet zoveel. Muzikaal ook niet echt groot liefhebber. Op de helft weg gegaan.

Snel naar de camping, trui halen omdat het lekkere weer werd verruild voor knakenweer. Nog een biertje drinken en dan tot de conclusie komen dat ik No Fun At All gemist heb. Nog nooit gezien, maar ik ken NIEMAND die ooit een goede show heeft gezien. Dus heel erg balen was het ook weer niet.

* The Get Up Kids, een van de redenen dat ik alsnog naar Groezrock ging. Ik snap wel dat Dre het niet heel cool vond, had ook wel iets toffer gekund, maar aangezien ik de band erg gaaf vind en er wel een paar favo nummers voorbij kwam vond ik het toch erg cool! Band ooit gemist op Pinkpop 2000 toen ik bij het laatste akkoord het terrein op kwam lopen. Nu gelukkig wel gezien. Lekker meezingen!

* Rise Against: laatst in de Melkweg vond ik het echt steengoed (wat ik niet had gedacht). Nu was het wat minder. Tim was niet heel goed bij stem had ik het idee. Verder identieke setlist aan Melkweg geloof ik. Alleen dan zonder de toegift. Nog een goede schoen tegen mijn hersens gehad van een crowdsurfer waardoor mijn hele kop onder de modder zat. Kut crowdsurfers komen ook altijd van achteren. Volgende keer mik ik ze terug de tent uit. In ieder geval meeschreeuwen met wat ik kon en daarna helaas te laat voor Backfire.

* Backfire: ik kwam binnen bij het laatste nummer. 3 minuten show gezien en dat klonk echt megaruig. Afsluiten met een paar zinnen Still Dedicated was gaaf. Had graag meer gezien, want het koste stuk dat ik zag was erg goed. Heb die band verder ook nog nooit live gezien. Maar eens gaan doen.

* NOFX, tja, da's gewoon NOFX. Coole setlist, openen met Linoleum, Stickin'In My Eye en dan nog een lading hits. Ik trok het wel! Gare grappen horen er bij en die maken het ook wel af. Dansje op het eind was best wel briljant.

Toen wilde ik keihard gaan afterpartien op de camping (of slapen) maar belde Maarten dat ik nog mee naar Utrecht kon en aangezien ik vandaag gewoon moest werken was dat ook wel goed. Pas om 5 uur thuis, dus lekker gaar. Wel jammer dat ik de afterparty gemist heb, had me gezellig geleken.

Dikke min voor het eten. Ik denk punkfestival dus een beetje vegan eten moet wel lukken, is zelfs de Vegi spagetthi met ei. Enige wat vegan was, was de patat en die smaakte gewoon smerig. Nep Belgen!

Al met al een mega coole zaterdag gehad, Volgend jaar wellicht weer die kant op.

edit: hangen in de merch tent was ook gezellig met megaveel bekenden! Bedankt nog voor die biertjes meneer en mevrouw Shield!
Gepost door: stephan Gepost: 19-04-09 20:52:52
ik vond zaterdag helemaal lekker
+ vette bands
+++++++ heerlijke koude desperados
Gepost door: nielsdebruijn Gepost: 19-04-09 21:03:40
Leuke dag gehad weer.
Gepost door: markerman Gepost: 19-04-09 21:42:32
veel bekenden veel bier, hoogtepunten: BANE (gewoon altijd vet), eindelijk get up kids gezien! this is a standoff vet!
Gepost door: skatepunkhardcore Gepost: 19-04-09 21:52:47
echt te vet gewoon:D:D: this is a standoff is zo godse vet, nations afire ownde chris chasse's ouwe band(rise against, die slap waren en me niet meer konden boeien) , backfire was echt fucking vet, bane was geweldig, the vandals , no fun at all, the living end, nofx echt te gekke shows alles wat ik heb gezien was echt te bruut:D p.o. box was ook leuk op vrijdag en de rest hadden de vandals wel een goeie uitspraak over: " a regular is what most people have, if you turn it around you get the haircut of all the other bands on this bill:P" geweldig!
Gepost door: hairypunkerr Gepost: 19-04-09 22:18:21
Tenement Kids gemist omdat ik moest uitslapen.
Vandals waren erg goed.
Aquabats erg grappig om eindelijk een keer te zien.
The Get Up Kids ook vet om eindelijk een keer te zien, vond alleen het geluid erg slecht.
Rise Against vond ik helemaal niks.
NOFX was niet heel goed maar heb me uiterst goed vermaakt!
Gepost door: maniax Gepost: 20-04-09 01:28:20
heel veel hippeflikkercore.
en heel veel stoerdoenerij.
volgens mij heb ik de memo gemist maar qua kleding leek het alsof er een basketbalveldje was opgesteld in de regen ergens?
maar verder goed vermaakt, vind het qua festival opzich wel altijd goed geregeld, geen mierenneukerij als veel festivals tegenwoordig. toch moet ik zeggen, de line up is zwaar achteruit gegaan nadat ik mn kaartje had gekocht met als grootste teleurstelling de afgelaste H2O tour. toch prima vermaakt, maar geen bands waarvan ik had, ZO HE! FUCKING GEWELDIGE SHOW! (a la ignite 2 jaar terug)
Gepost door: theclasherik Gepost: 20-04-09 11:36:06
was kakvet
Gepost door: eindhoven Gepost: 20-04-09 13:39:52
zoeper tol!
Gepost door: xanathos Gepost: 20-04-09 15:21:55
De zaterdag was een stuk beter. Begon wat grauw, maar was een hele goeie binnenkomer met gino's eyeball die echt een hele vette show neerzetten. Goed wakkerworden naar vrolijke punkrock... ^^

Tenement kids was naast PO box een van de vondsten voor mij deze editie van groez. Met hun hot water music-like nummers ligt het recht in het straatje van wat ik tof vind, en dan ook meteen een shirt gescoord. Gaan we zeker nog een keer checken!

Na een hapke eten (wat trouwens redelijk duur, maar wel goed van kwaliteit was) naar de street dogs gegaan, en ik trok het deze keer beter dan met de eastpack antidote vorig jaar. Zeker goeie show weggegeven.

Daarna lekker blijven staan bij main (waar ik meeste tijd heb doorgebracht) waar de show van de aquabats een beetje lafjes begon het eindigde met een knaller van een show. Eindelijk eens een band die zichzelf niet zo hardcore serieus neemt! ^^

Na de vandals (leuke band trouwens, goeie show ook!) even pauze genomen, en de festivalmarkt bezocht waarna ik de band ging zien waar ik eigenlijk een beetje voor kwam; the living end. En het was goed! Mijn plekje vooraan deed een beetje vermoeden dat de band de vaart er maar niet in kon krijgen, maar vanaf het geniale e-boogie af aan denderde het als een trein en het publiek ging lekker mee! Zeker zin ook weer in a.s. vrijdag!

Daarna een stukje spierballenbilly gezien vanaf de zijlijn van mad sin, en een stukje no fun at all, wat me eigenlijk helaas niet veel kon boeien.

Na wat te hebben gechilled op de camping weer terug voor rise against, wat te fucking druk was. Op zich aardige muziek, maar was meer benieuwd naar walls of jericho. Daar was het verbazingwekkend leeg, wat jammer was, want tering wat was dat vet! Goeie sfeer (een van de weinige keren dit weekend) en kneiterharde muziek. Core stage had best kutgeluid maar kwam toch allemaal goed terecht gelukkig. Helaas voor walls speelden ze tussen nofx en rise against, en zodoende haaste ik me ook weer naar main na een paar nummers.

Nofx...tsja...tering vet echt. Superdruk weer, maar wel minder dan bij rise against stom genoeg. Maar een hele hele goeie show. Paar hele oude nummers. Paar bekende nummers. Paar onbekende nummers, en heel veel flauwe kutgrappen over joden en mexicanen. Ze hadden van mij nog uren mogen doorgaan! Ja, zeker dé afsluiter van groez!
Gepost door: murrepunk Gepost: 20-04-09 19:05:31
NOFX was the shit!!
Gepost door: workingstiff Gepost: 20-04-09 19:25:02
buurman!Q

deze dag zeker hard en wat randy zegt belegen moppe tappe jankende wijve toffe engelse

nofx zeker hardste band
walls zeker vet ma 2 nrs van gezien
aquabats geniaal bedacht echt tof

vandals hard
mad sin viel zwaar tegen
death before dishouner hard
comback kid kut

en de rest zeker toffe camping wel kut geregeld met pendelbussen ed
Gepost door: irish Gepost: 20-04-09 21:17:30
echt een coole dag, toffe bands, leuk geouwehoerd, gechillt, thee & bieries gedronken en chille pannekoeken gegeten :)

Gepost door: neals Gepost: 20-04-09 22:37:16
HAhaha gaaf feestje, prima vermaakt. En The Living End was BRUUT!
Gepost door: roelmoshpoes Gepost: 21-04-09 09:41:25
vrijdag:
Mxpx! wat een live band toch! slap begonnen maar dan weer vette show als anders!

catch 22: beetje tegenvaller veel meer van verwacht!

PO Box: heel de tent stond op zijn kop! zalige show!

zaterdag:
Gino's Eyeball: zalige opener! vette show! en zalig weertje dan al!

The Flatliners: Veel betere show dan het jaar voorheen! al vind ik dat hij fred got slacks live toch echt niet aankan.. beetje jammer want vet nummer!

The Unseen: goeie show! en belangrijk: veel betere klank als op pukkelpop! lekker meegebruld:)

Streetdogs: wat een band! kreeg heel de tent op zijn kop!

The Aquabats: von het zeker leuke en goeie show! eindelijk in europa! grappig opeens al die zwembanden en nemos:)

Mid Air Collison: jammer dat niko niet meer iets poppunk achtig doet.. daar is zijn stem veel meer voor gemaakt dan dit soepje van van alles waar ik niet langer dan 4 nummers van kon trekken..

The Vandals: leuke set gespeeld! was echt blij van deze band eens te kunnen zien!

No Fun At All: veel betere show dan het jaar ervoor! hij bewoog zelfs! en met zoveel plezier in hun show! echt vette show alle nummers die ik wou horen waren er! behalve stranded dan.. maar ja ds voor in oktober dan:)

Rise Against: Dit was voor mij het optreden van Groez! zalige setlist! leuke afwisseling van oude en nieuwe nummers! lekker meegebruld! state of the union wat een schijf toch! hoop hen snel terug te zien!

Nofx: de ontgoocheling van de dag.. ze begonnen zalig! maar dan.. ok ze spelen weer nummers die je niet verwacht en dat is positief.. maar toch de slechtste show die ik van hen zag.. dat rasisten nummer was vraakroepend! konden ze beter nog een nummer spelen

maar al bij al zalige dag!
Gepost door: zeropunx Gepost: 21-04-09 10:07:26
Groez was super de bands speelde goed alleen had het geluid hier en daar wel wat tegenvallers dat was wel jammer verder vette bands mensen en heerlijk weer super weekend volgend jaar weer !
Gepost door: aranea Gepost: 21-04-09 13:14:41
Leuke dag gehad. Na een tijd in de file heerlijk aankomen op een warm grasveld en tijd voor een biertje. Aquabats was de band waar we voor kwamen en heeft zeker niet teleurgesteld al was maar 1 vijand een beetje weinig.
Vandals vond ik beetje lafjes. Zeker in het begin leek het erop of ze geen zin hadden, later werd het beter. Wel speelden ze de grote bekende nummers dus meebleren kon goed wat altijd een hoop goed maakt. Al miste ik wel een beetje I have a date en the new you.
Een andere band waar mn groepje heen wilde was the living end, wat was dat saai.. ik ben wat gaan eten en naar Mad sin gegaan.
Ze deden erg hun best maar het publiek wilde niet echt. En als enige psychoband is het misschien ook lastig om een publiek te krijgen dat daadwerkelijk je muziek al kent.
Door gegaan naar main om daar Get up kids, Rise against en NOFX te gaan kijken. Get up kids konden me niet boeien, ik was ook al een beetje ingestort en heb in een hoekje beetje zitten suffen. Bij Rise against beetje mee gebounced en was leuker dan ik had verwacht.
Toen werd het tijd voor NOFX, na een beetje schuifelen vooraan komen te staan zodat ik zowaar de show heb kunnen zien. Leuk gespeeld en ge ouwe hoer. Zeker vermakelijk.
Terug weg zonder files gereden, maar het station in Breda was onvindbaar. Tip probeer niet door de uitgaansstraten en over de terrassen te rijden rond 4 uur snachts zaterdag avond. Geen succes.
5 uur snachts eindelijk thuis met een voldaan gevoel. Eerste festival van het jaar doet toch altijd goed!
Gepost door: udid Gepost: 21-04-09 22:39:00
Ja vet!!! Alleen moet ik zeggen dat ik bang ben dat het volgend jaar zo commercieel zal zijn als de neten. Dit jaar vond ik het al op het randje, maar ik heb me zeker vermaakt!
Gepost door: lennaert Gepost: 22-04-09 11:04:45
BUURMAN, LEKTE GIJ OP UWE VADER

jaaa veel te veel bands gemist
te veel bonne opgemaakt
party tent is gejat haha
beste bands duidelijk death before dishonor, street dogs en walls
verder ook niet egt veel gezien eigenlijk haha
jagerbombs gingen goed
(gelukkig) geen poging tot salto gedaan dit jaar
geweldige engelse buren
drank drank drank drank drank en meer drank

jaa was weer cool!
Gepost door: snuffthepunk Gepost: 23-04-09 12:41:30
Dit jaar alleen zaterdag geweest (voor t eerst in 8 of 9 jaar) omdat ik botweg Bullet boycot. Lineup vond ik vrijdag overigens niet zo heel geweldig verder. Zaterdag mezelf uber vermaakt. Thumbs up voor This is a standoff. Geweldig leuke show en mogelijkheid tot stagediven. Deed me qua sfeer denken aan de eerste paar keer dat ik het groezrock festival bezocht. Super!
Vanals, No fun at all en living end allemaal vet. Rise against grote tegenvaller. Dramatisch geluid van waar ik stond en te veel nieuwe nummers. Geen black masks, geen Blood red white & blue. Erg jammer...
Nofx... leukste optreden van de dag. Zowaar minder druk dan bij Rise against dus lekker vooraan gestaan. Hadden iets meer ouwe nummers mogen spelen (Six pack girls, beer bong, moron brothers etc.) maar alsnog bijna alle hits gehoord. (Bob... haha)
Al met al geweldig leuke dag gehad. Bier, 3 goeie vrienden in een nofx pit en ook nog mooi weer. Tot volgend jaar, met hopelijk een beter vrijdagprogramma zodat mijn tent weer uit de kast kan.© copyright 2002 - 2020 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Adverteren - Contact - Crew