Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
concertagenda
5 mei festival DEN HAAG
maandag, 05-05-2008 20:00
Theater aan het Spui, Den Haag
http://www.5meifestival.nl
Informatie Bands (1) Wie gingen er (13) Recensies (8)
PROGRAMMA

Spuiplein

Presentatie: Frankie McCoy

PODIUM 1

13.40 HIND (pop): Eind mei vertegenwoordigt deze zangeres Nederland bij het Eurovisie Songfestival in Servië met het nummer ‘Your heart belongs to me’. Hind was tot dusver vooral bekend door haar plaats in de halve finale bij de eerste editie van het televisieprogramma Idols.

15.20 POSTMAN (reggae/hiphop): Na drie succesvolle albums met de band Postmen besloot zanger/rapper Remon Stotijn alias The Anonymous Mis als soloartiest verder te gaan als Postman. In 2006 verscheen het solodebuut ‘Green’ met de hits ‘Downhill’ (waarop Postman samenwerkt met zijn vrouw Anouk), 'You make me feel' en 'All gone'. In het voorjaar van 2008 verschijnt een nieuw album.

17.00 KASBA (raï): De bekendste en beste raïband van Nederland is zonder twijfel Kasba. De groep mengt Marokkaanse en Algerijnse muziek met rock, pop en reggae. In 2002 speelde de band op het huwelijksfeest van prins Willem Alexander en prinses Máxima. Vorig jaar verscheen de CD ‘ZigZag’.

18.35 BRAINPOWER (hiphop): Met superhits als ‘Dansplaat’ en ‘Even stil’ (met Bløf) kan rapper Brainpower nu al terugkijken op een indrukwekkende carrière. De 32-jarige muzikant, geboren als Gert-Jan Mulder, brengt in april 2008 twee albums uit: 'Hart' en 'Hard'. Aan de twee platen werkten gastartiesten mee als Freek de Jonge, Hind, Candy Dulfer en The Partysquad.

20.00 THE SKATALITES (ska): Deze in 1964 opgerichte Jamaicaanse groep wordt beschouwd als de eerste skaband ter wereld. De bandleden zijn onder andere te horen op de vroegste opnames van Bob Marley and the Wailers. Onlangs verscheen hun nieuwe CD ‘On The Right Track’.

PODIUM 2

13.00 DJUMBO (kinderpop): De drie stoere meiden Lotte, Lindsey en Svenja, beter bekend als Djumbo, zijn niet weg te slaan uit de Kids Top 20. Zo’n drie jaar geleden ontmoetten ze elkaar op een dansschool waarbij niet alleen hun danskwaliteiten opvielen. Ze bleken ook te kunnen zingen. Nu, enkele jaren later, is Djumbo een begrip en kent elk kind in Nederland de liedjes van deze meiden.

14.40 MELLOW YELLOW (soulpop): Met een gemiddelde leeftijd van 19 jaar is de Haagse meidenband Mellow Yellow de jongste deelnemer aan het 5 Mei Festival. De groep werd in 2006 verkozen tot de beste schoolband van Nederland en treedt sindsdien veel op met hun soulpop, waarin ook funk en rock zijn terug te horen.

16.20 THOMAS BERGE (volkszanger): Thomas Berge nam op 12-jarige leeftijd zijn eerste single op. Nu, zes jaar later, is hij één van de bekendste nieuwe volkszangers van Nederland. Berge is verder bekend van zijn eigen realitysoap en zijn deelname aan ‘Sterren dansen op het ijs’. In 2005 ontving hij een Zilveren Harp.

17.50 THE DEAF (punk/rock): Ondanks het grote succes van zijn band Di-rect heeft Hagenaar Spike van Zoest toch nog tijd voor een ‘hobbybandje’ geïnspireerd door Haagse beatbands als Q65 en The Golden Earrings. Aangevuld met Janneke Nijhuis (ex-Bad Candy) en Kit Carrera (Absent Minded) brengt The Deaf de Haagse beat terug en gooit er nog een overdosis speed, energie en gemene swing bij.

19.20 SHANE SHU (pop/rock): Deze in Canada geboren zanger debuteerde dit jaar met een indrukwekkend titelloos album, waarop onder andere de hit ‘The way she talks to me’ staat. Live wordt zanger Shane bijgestaan door Paul Willemse uit Lefties Soul Connection, de Zuid-Afrikaanse Catarina Aimee Dahms en de Indonesische Ujang Sastramijaja. Een internationaal gezelschap dus.



© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact