Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
concertagenda
WATERFRONT'S GRAND OPENING
vrijdag, 02-11-2007 20.00 - 05.00
WaterFront, Rotterdam
2 euro
http://www.waterfront.nl/?id=1126
Informatie Bands (3) Wie gingen er (4) Recensies (1)
Deze vrijdag is de Grand Opening van de twee vernieuwde zalen van WaterFront. Zowel de grote zaal als het café zijn in de afgelopen twee maanden verbouwd. Het café heeft een ware metamorfose ondergaan en is omgetoverd in een concertzaal, waar 200 man terecht kunnen. De grote zaal, die voor de verbouwing een capaciteit van 450 had, biedt nu ruimte aan 600 man. Om dit heuglijke feit te vieren is er vanavond een groot feest met alles erop en eraan en voor elk wat wils!

De jonge honden van Tenement Kids trappen de avond af met punkrock. Invloeden uit de rock die begin jaren negentig uitgebracht wordt op het Dischord-label en punkrock uit midden jaren negentig zijn duidelijk in hun muziek terug te horen. Tenement Kids weet met rauwe punkrock zowel alle pubermeisjes voor zich te winnen, als de stoere bierdrinkende mannen.

Tenement Kids geven daarna het stokje door aan het orgeltrashduo zZz. Deze twee heren nemen, speciaal voor de opening van WaterFront, een studiobreak, waar ze bezig zijn met de opnames van een nieuwe plaat. Met alleen drums en orgel maakt zZz sexy garage trance en rauwe sleazy tune, waarmee ze razend en tierend elke zaal aan het dansen krijgen!

‘Je Favoriete Rappers Favoriete Rapper’ maakte de afgelopen jaren al furore met D.A.C. en is in januari solo gegaan, en wel met 'Noahs Ark'. We hebben het hier natuurlijk over niemand minder dan Jiggy Dje. Hij is één van de meest kleurrijke en gerespecteerde rappers uit ons land en weet als geen ander massaal alle handen in de lucht te krijgen.

Deformer mixt de traditionele rauwe jungle sound met donkere drum ‘n’ bass. Ze hebben een eigen unieke identiteit gecreëerd. Tijdens dit liveoptreden zullen ze het publiek met hun donkere, krassende en striemende jungle tot waanzin brengen!

Ter gelegenheid van de feestelijke opening van het verbouwde WaterFront gaat 3VOOR12Rotterdam helemaal los in de kleine zaal. Zij hebben het volgende lekkers op het menu gezet: Yop (singer/ songwriter), Rats on Rafts (grungy punk vol Mudhoney-gein), Ringer (Industriële noise), Eni-Less (dé draaitafelkunstenaar van Rotterdam!), Sauna West (Roxy Music-stylee!), Ringer (Experimenteel electronica rock-duo), Crappy Dogs (Rotterdams/ Zeeuws straatblues gezelschap), At No Bikini Beach (instrumentale funknoise). Hou 3voor12.vpro.nl/rotterdam in de gaten voor nog meer namen!

Naast al deze live optredens zijn van elk nachtprogramma dat WaterFront rijk is, de “keyfigures” aanwezig! Waaronder de uit de UK afkomstige Brian Fury, één van de meeste geboekte en meest gedraaide DJ’s uit het UK Hardcore genre. Naast DJ is hij ook een gewilde producer en is hij niet alleen de organisator van Digital Assault, maar ook eigenaar van vele labels, waaronder PaceMaker, Provoke and White Donkey Records.
Naast Brian Fury een indrukwekkend lijst met DJ’s, die tot in de late uurtjes alle voetjes van de vloer houden: Thrasher (PRSPCT), Perry (Strictly techno), Djuice Lesweet (Luidsprekers), Pamb vs Harsh (Classified), Nicon (Subway), Atiq (Who broke my beats/ Rave!!!) Dissolvement vs Strytox (StriKtly TeKno/ 010 Electronics), DJ Okkie (Supersnaar).

deur open: 20.00 / € 2,-/ beide zalen



© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact