Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
concertagenda
*EMONIGHT* Movies with Heroes ea
vrijdag, 25-05-2007 19:30
Goudvishal, Arnhem
7
http://www.goudvishal.nl
Informatie Bands (2) Wie gingen er (9) Recensies (3)
Phaedra List wordt vervangen door Kensington uit Utrecht.

Het is een gepolijst schandaal waar het Amerikaanse Movies With Heroes mee aan komt zetten. Emo-muziek is immers een veel verguisde en platgetreden muziekstijl en Movies With Heroes begeeft zich dus in deze overspoelde markt. Movies With Heroes maakt echter geen doorsnee Emo maar zet nummers neer die verdacht oppervlakkig lijken maar met een beetje aandachtig luisteren hun schoonheid pas prijsgeven. Alsof een muur aan emotie van de band afkomt wanneer menig reffrein wordt ingezet. Luister maar eens naar het koortje in het nummer "The Wave" van de recente plaat "Nothing Here Is Perfect" en je snapt direct dat deze band echt talent heeft. Voor liefhebbers van: U2, Sunny Day Real Estate, Jimmy Eat World.

http://www.movieswithheroes.com
http://www.myspace.com/movieswithheroes"

De muziek vanJohn Coffey klinkt aan de ene kant als rustige melodische muziek, maar aan de andere kant zit de muziek vol dynamiek, adrenaline en screams. De band neemt de energie van At The Drive-In en The Blood Brothers, de melodie en zware lijnen van Underoath, het ritme van Bloc Party en stopt deze in een mix die je nog niet eerder hebt gehoord. Na eerst een zelfgetitelde EP uit te brengen, verscheen in 2005 de EP “White like the new sky”. Beide schijven werden door pers en publiek goed ontvangen en de heren schijnen dan dan ook te werken aan nieuwe nummers.

http://www.johncoffey.nl http://www.myspace.com/johncoffeymusic

Kensington is een betrekkelijk jonge band uit Utrecht. Een nieuwe EP is zijn opwachting aan het maken na hun goed ontvangen twee-nummer demo. Het viertal maakt muziek in het straatje van Coheed & Cambria, Saves The Day en Finch.

http://www.kensingtonband.com/
http://www.myspace.com/kensingtonband

The Jersey Line is sinds 2003 bezig om vanuit Italie naam op te bouwen in het dichtbevolkte het gebied van de Emopop. De nieuwste schijf Misery Club is eind vorig jaar uitgebracht op het kenmerkende Emo-label Wynona Records. Voor liefhebbers van: Coldplay, Editors, Idlewild.
http://www.thejerseyline.com/
http://www.myspace.com/thejerseyline

Line up
20:05 - 20:30 Jersey Line
20:50 - 21:20 Kensington
21:40 - 22:15 John Coffey
22:35 - 23:25 Movie With Heroes



© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact