Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
concertagenda
Malle pietje & the bimbos
vrijdag, 18-05-2007 20:00
Goudvishal, Arnhem
5,00
http://www.luxorlivecitycenter.nl
Informatie Bands (1) Wie gingen er (14) Recensies (6)
Klik op de link voor de flyer.




Ter promotie van Luxor Live, het nieuwe Arnhemse poppodium dat eind 2007 haar deuren opent aan het Willemsplein organiseert de Goudvishal i.s.m. Jacobiberg en Luxor Live op de derde vrijdag van januari, maart en mei LuxorLive@CityCenter. In samenwerking met drie Arnhemse locaties wordt er een avondvullend programma weggezet, waar na afloop op 1 locatie een centrale afterparty wordt georganiseerd.



Voor deze laatste editie is er een spraakmakend programma neergezet en wel op de volgende locaties:



Café The Stage heeft voor deze avond Arnhems eigen Ravage en aanstormend talent Jiggy Djé op de planken staan. Jiggy Djé begon zijn loopbaan in in de jaren negentig bij De Amersfoortse Coöperatie, waarmee hij twee prima albums maakte, maar de rapper uit Amersfoort zette zichzelf vorig jaar met solo-debuut Noah`s Ark definitief op de Nederlandse hiphop-kaart. In de jaarlijst van online hiphop-magazine State Magazine eindigde de plaat op een zesde plek en liet daarmee artiesten als Gnarls Barkley, J Dilla en Hi-Tek achter zich. Niet misselijk. Vice Magazine gaf de persoonlijk getinte plaat `een dikke tien` en zo gaan de positieve reacties nog wel even door. Ravage is een van origine Arnhemse rapper, die na ruim vijftien jaar teksten schrijven, vele optredens, freestyles en battles net zijn eerste album met verzameld werk heeft uitgebracht. Met de titel Rust In Vrede is de plaat in zijn geheel te downloaden op Ravage`s website www.ravage-offline.nl
DJ Syte (The Take Over, Goudvishal) host de avond en zorgt zoals altijd voor een feest. Hiphop heads en party lovers, kom hoe je bent! Bekijk vanaf 4 mei ook op Luxor Live Digitaal een filmpje met live optreden van Ravage in de kelders van Luxor. The Stage gaat om 20:00 uur open en kaarten zijn 5,- en gelden ook voor de afterparty in de Goudvishal (vanaf 00:00 uur)



In Kultuurhuis Bosch wordt de bezoeker een verrassend en afwisselend programma voorgeschoteld met muziek, gesproken woord en film. Het Watertejater wordt omgebouwd tot relax lounge cabaretier waar André Manuel (Krang, Fratsen) te gast is die zijn `rock on roll –the stories` brengt. Luxor Live Digitaal zal deze avond ook alle zelfgemaakte muziekclips laten zien die opgenomen zijn in op de bouwplaats van Luxor. Tot die tijd lanceert Luxor Live elke week een filmpje op www.luxorlive.nl Een van die filmpjes is het prachtige nummer De Bouwvakkers van Roosbeef die ook deze avond met band hun ritmische popliedjes ten gehore brengen. De groep rond jonge zangeres Roos Reebergen mixt kleinkunst met pop. Haar beschouwende teksten zijn bijzonder fraai en haar stemgeluid is van zeldzame klasse. De Utrechtse Pien Feith speelt onder het credo: ingetogen, maar bloedmooi. Ze begon ooit in haar eentje op gitaar. Door op te treden in cafés en kleine zaaltjes leerde ze veel muzikanten kennen, waardoor spelen met een band haar toch prettiger leek. Voor fans van PJ Harvey, Jeff Buckley en Joni Mitchell een echte aanrader!



En dan is er ook nog een cd-presentatie van Arnhemse Wijsjes met de muzikaalste meiden van Arnhem: Hanneke de Jong, Elles Springs en Roosbeef die deze avond plaatjes draaien en akoestisch gitaarliedjes ten gehore brengen.Deze Arnhemse meisjes wonnen de Grote Prijs van Nederland, Ernemzweet, de Park Open publieksprijs, de Kunstbende, maar vooral de harten van veel Arnhemmers en mensen ver daarbuiten. Acte de presence op Huntenpop, Oerol, de Popronde en veel meer prijzen en festivals. Reden genoeg voor popcentrum de Jacobiberg om een ode te brengen aan deze Arnhemse Meisjes. De eerste 50 bezoekers deze avond krijgen een gratis CD `Arnhemse Wijsjes`. Het programma in Kultuurhuis Bosch start om 21:30 uur kaarten zijn 5,- en gelden ook voor de afterparty in de Goudvishal (vanaf 00:00 uur)



Tenslotte is de Goudvishal zoals gewoonlijk de plaats voor het wat hardere beukwerk. Net wanneer je denkt dat de Nederlandse popmuziek is ingedut en op de automatische indie-piloot voortkabbelt, komt daar een trio uit Amsterdam dat de boel weer eens op z`n kop zet. Malle Pietje & De Bimbos natuurlijk. De hit op Noorderslag 2007. Live XS sprak zelfs `Heizeldrama-taferelen`, zoveel belangstelling was er voor de band. Waar het trio al dik twee jaar een underground-hit is, lijkt inmiddels ook de rest van Nederland (incl Giel Beelen 3FM) de stevige, simpele punkrock op te pikken. Een lekker stukje ongecompliceerde lol, en ach, wie een feestje geeft, heeft een uitstekende party-band nodig. Aux Raus is geen onbekende uit het Amsterdamse nachtleven en heeft al een aardige naam opgebouwd als rauw bralpunk-slash-gabberelectroduo die vaak ouderwetse punkstreken uithalen (bier over het publiek gooien, tafels omtrappen, etc.). Geen geraffineerd geneuzel, maar simplistische uptempo speedmuziek. Lekker om op te jumpen of je huiswerk op te maken. De Goudvishal gaat om 20:30 uur open en kaarten zijn 5,- en gelden ook voor de afterparty.



Vanaf 23:00 uur kun je terecht voor de afterparty die tot 5:00 uur duurt zullen DJs Tyson (drum `n bass / Forms), DJ Dan-D (electro / Tricky Disco / Luft) en DJ Mendeaz & Joyo (tekno / Tektron) de beste platen op vinyl laten spinnen. Mooie visuals, deco & light door Goudvishal`s eigen Ray Of Light. Wie de Forms en Tektron avonden in de Goudvishal kent en Luft in de Willemeen bezocht heeft, weet dat deze Arnhemse creatievelingen garant staan voor een super atmosfeer. Kaarten voor de afterparty apart zijn ook 5,-



Tijdschema Kultuurhuis Bosch

De Doos

22.00 Pien Feith http://www.myspace.com/pienfeith

23.00 Roosbeef http://myspace.com/roosbeef


Watertejater

22.00 André Manuel (rock ON roll, the stories) www.oninternet.nl

22.45 Filmpjes Luxor Live Digitaal : Tussen de Steigers

23.00 Andre Manuel (rock ON roll, the stories) www.oninternet.nl

23.45 Filmpjes Luxor Live Digitaal : Tussen de Steigers

24.00 Arnhemse Wijsjes CD presentatie met:

Roosbeef, Hanneke de Jong, Elles Springs www.arnhemsewijsjes.nl



Curfew 02.00

Entrée E 5,-



Tijdschema The Stage

21.00 Ravage

22.00 Jiggy Djé

Voor, tussen en na de acts DJ Syte



Curfew 00.30

Entrée E 5,-



Tijdschema Goudvishal

21.30 Aux Raus

22:20 Malle Pietje and the Bimbos

23.00 Afterparty met DJ Tyson, DJ Dan-D,Joyo, Mendeaz



Curfew: 05.00

Entrée E 5,-



Meer informatie:

www.luxorlivecitycenter.nl

www.goudvishal.nl



Word vriend van LuxorLive@CityCenter

www.luxorlivecitycenter.hyves.nl

www.myspace.com/luxorlivecitycenter




© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact