Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
concertagenda
DEATH BY STEREO plus support
donderdag, 27-04-2006 19.00
Het Bolwerk, Sneek
vvk: 8,00 kassa: 9,00
http://www.hetbolwerk.nl
Informatie Bands (3) Wie gingen er (14) Recensies (5)
Hehe, eindelijk Death by Stereo in Het Bolwerk! En dan ook nog enige show in Nederland.

Om de stijl van het Zuid-Californische Death By Stereo enigszins te typeren, is het slim om te kijken naar de bands met wie de band zoal de planken deelt.
De afgelopen maanden werd er gereisd en gespeeld met zwaargewichten Soulfly, Shadows Fall, Mastodon, God Forbid en Cult Of Luna, terwijl juni en juli juist in het teken staan van shows met punkrockacts Bad Religion, Rise Against en Alkaline Trio.

Een snelle optelsom leert ons dat de band – en daarmee Death For Life – een samensmelting is van hardcoregrooves, ongetemde thrashfurie en muzikale complexiteit, aangevuld met frisse melodieën, dubbelstemmige refreintjes en een stoere punkattitude.

Minstens zo flexibel is ook de stem van zanger Efren Schulz, die gaat van metalgrunts en gekrijs tot clean, spoken word en zelfs klein en intiem.
Precies zoals dat ook het geval was op If Looks Could Kill I’d Watch You Die (1999), Day Of The Death (2001) en Into The Valley Of The Death (2003).

Death By Stereo lijkt op de nieuwe plaat Death For Life veel meer in zijn element (neem de gewaagde ballad Forever And A Day en de handclaps in Forget Regret) en daarnaast beperkt de groep zich, in tegenstelling tot de meeste songtitels van voorgaande releases, tot slechts één volzin: Don’t Piss On My Neck And Tell Me It’s Raining. (geniale titel btw).




© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact